Petje op bij eenmalig Uitloopschaak?

Vrijdag 23 juli is het voor één keer geen inloopschaak bij Cinecitta, maar wel Uitloopschaak in het Spoorpark. Wie zich voor 13.45 uur meldt bij de schaaktafels naast het T-huis kan meteen gratis meedoen aan de eerste ronde. De meldtijd voor ronde 2 is 14.45 uur. Alle partijen (met per speler 25 minuten + 5 seconden per zet) tellen gewoon mee voor de klassementen van de eerste periode. De weersvoorspelling is zodanig dat petjes en zonnebrand weleens geen overbodige luxe zouden kunnen zijn. Er wordt een flinke opkomst verwacht; vanaf 12.30 uur kun je al meehelpen met het opzetten van de tafels en het materiaal.

Dit evenement maakt zoals bekend deel uit van de manifestatie Tilburg Schaakt!, met de mensen van KiNG als drijvende kracht. Ook in het weekend staan er leuke openluchtevenementen op het programma. 

Op zaterdag kun je, tegen een bescheiden inschrijfgeld, meedoen met een zevenrondig rapidtoernooi in de openlucht. Reserveer snel een plaats via jordy@sgking.nl of www.sgking.nl, de deelnemerslijst telt al 75 namen. De zondag staat geheel in het teken van het simultaanschaak. IM Mark Haast en WGM Anne Haast nemen het vanaf 11.00 uur de hele dag op tegen iedereen die wil aanschuiven. De echte schaakatleten kunnen zich met elkaar meten in een Omnisimultaan, waarbij iedere deelnemer vier partijen tegelijk speelt, met in totaal een half uur bedenktijd (waarin ook flink gejogd zal moeten worden). Ook hier is er sprake van een bescheiden inschrijfgeld (en prijzen!). 

Meer informatie over alle onderdelen vind je via deze link. We hopen dat veel Stukkenjagers de komende dagen de weg naar het Spoorpark zullen vinden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.