Spanning naar kookpunt bij inloopschaak

Op vrijdagmiddag 11 september dromden er weer 20 schakers samen in de Ristobar van Cinecitta – o nee, dat mag niet meer. Zeven kleppers namen zeker voldoende afstand van hun tegenstanders, door in beide ronden te winnen: Hannie Hermans, Hans Groffen, Wil Wouts, Carlo Butalid, Yuri Gassner, Michael Nichol en Rudolf Kat.

Het 1,5 meter afstand houden mag dan aardig lukken, in de ranglijsten is social distancing ver te zoeken. In het algemeen klassement deed Rudolf Kat goede zaken door Jan Douwes diens eerste nederlaag toe te brengen. Hij heeft nu nog een halfje achterstand op Jan. En dan bedoelen we een half Keizer-puntje, met het blote oog nauwelijks waarneembaar.

Ook in het ratingwinstklassement is er zeer weinig licht tussen de boten. Huub de Jong pakte de leiding weer af van Satwik Singh. Nieuwe kaper op de kust is Hans Groffen die zich naar de tweede plaats wurmde. Met nog 4 ronden voor de boeg is het derhalve volstrekt onduidelijk wie er met de Cinecitta-bon aan de haal gaat. 

De volgende sessie is op vrijdag 18 september, we beginnen tegenwoordig om 14.00 uur. Aanmelden gaat uitsluitend via dit formulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *