We zijn weer begonnen: lekker druk bij het inloopschaak

Het was bijna vier maanden geleden dat we bij Cinecitta schaakten, maar dankzij de ietwat versoepelde regels konden we vanmiddag dan toch weer een voorzichtige start maken. Of zeg maar gerust een voortvarende start: maar liefst 20 schakers schreven zich netjes van tevoren in, en met wat passen en meten konden zij gelukkig allemaal een plekje vinden in de Ristobar. Er was zelfs nog ruimte in de herberg voor toevallige passant Fons van Leersum.

De sfeer was als vanouds, en maar liefst zeven spelers slaagden er deze middag in hun rentree ongeslagen te doorstaan. Hannie Hermans, Wil Wouts, Thomas Tepe, Thomas Kaufmann, Bastiaan van de Rijt en Jan Douwes wonnen in beide ronden, terwijl Jeroen van de Rijt 1,5 uit 2 scoorde.

Aanstaande woensdagavond, 8 juli, is onze eerste zomerrapidavond, waarvan je hier de details vindt. Ook niet-leden zijn welkom, we hebben wellicht een beetje speling op het aangekondigde maximum van 24 plekken. Eenieder moet zich wel van tevoren aanmelden via de kalender; hier kun je lezen hoe we omgaan met de coronasituatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *