Winnende eindsprint Hans Groffen en Rudolf Kat

De inloopschaaksessie van  vrijdagmiddag 25 september trok weer het maximum van 20 schakers naar Cinecitta. Op het programma stonden de laatste twee ronden van periode 1.  In het algemeen klassement had Jan Douwes een minimale voorsprong op Rudolf Kat. In ronde 25 versloegen Jan en Rudolf respectievelijk Hans van Orsouw en Kienfong Lie Kwie, al doorstonden ze beiden de nodige bange momenten. De slotronde bracht uiteindelijk de beslissing. Terwijl Rudolf een gedegen zege op Marieke Sarton boekte, moest Jan zijn meerdere erkennen in… Kienfong Lie Kwie. Zo  werd Rudolf periodewinnaar, zoals je in het algemeen klassement kunt bekijken.

Ook de strijd om de eerste plaats in het ratingwinstklassement werd pas in de slotronde beslist. In de voorlaatste ronde deden Hans Groffen en leider Huub de Jong goede zaken. Hans was concurrent Satwik Singh de baas, terwijl Huub zijn kleinzoon Mika versloeg. In ronde 26 boekte Hans een even knappe als onverwachte zege op Yuri Gassner, waardoor hij ook Huub – die verloor van Wil Wouts – van zich afschudde. Niet voor het eerst dus een Cinecitta-bon voor Hans.

Voor de volledigheid uiteraard nog de ongeslagenen van deze middag: net als Hans en Rudolf scoorden ook Toon Sanders, Bert Wels en Jim Stada 2 uit 2. 

Op vrijdagmiddag 2 oktober begint iedereen weer met een schone lei aan periode 2.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *