Heeft De Stukkenjagers nu ook de toekomst?

Wie weet wordt donderdag 14 oktober 2021 wel een historische dag in het bestaan van onze club. Voor het eerst in de 48-jarige historie organiseerden we schaaklessen voor kinderen. Op initiatief van voorzitter Wil Wouts meldden we ons onlangs aan bij Try Out Sports, waarbij basisschoolkinderen kunnen snuffelen aan een sport naar keuze.

We schrokken even toen bleek dat er maar liefst 50 aanmeldingen kwamen. Gelukkig konden Wil en zijn commissiegenoten Theo van de Hoek en Henk Jan Beukema goed op de grote vraag inspelen. Er werd extra ruimte en een dubbel tijdslot geregeld bij wijkcentrum In de Boomtak en uitgevlooid wat de kinderen al wisten van het spel. Zodat de lesgevers – in dit geval Yvonne van Santen, Peggy van Amerongen en Luuk Baselmans, maar er staan er meer te trappelen – de kinderen goed konden indelen naar leeftijd én ervaring. 

     

En dus konden – hou je vast – Amelia, Aron, Deniz, Dorus, Dorus, Ezgi, Felix, Flip, Floris, Gianni, Guus, Hanne, Jake, Jasper, Jens, Josh, Joep, Juul,  Lars, Luke, Loulou, Marvel, Merijn, Micha, Nina, Olivier, Olivier, Oscar, Philippe, Phoenix, Pim, Raf, Reda, Rens, Silas, Skyelar, Stan, Stan, Teun, Teun, Tijn, Timo, Vera, Willem en Xavièr – verdeeld over vier groepen genieten van de eerste van vijf proeflessen van circa drie kwartier. Wedden dat ze op 21 oktober, 4 november, 11 november en 18 november allemaal weer present zijn?

Tijdens en na deze proefperiode gaan we evalueren en bekijken hoe we hier een structureel vervolg aan kunnen geven, bijvoorbeeld door wekelijkse lessen & partijtjes op een vast tijdstip. Aan de horizon gloort een heuse jeugdafdeling… 

 

4 gedachten over “Heeft De Stukkenjagers nu ook de toekomst?

  1. Ooit sprak een van de founders van de stukkenjagers de woorden: We zijn geen club van de toekomst, we zijn een club met een verleden

  2. Heel erg leuk dat jullie dit zijn gaan uitproberen. Stan heeft het heel leuk gehad en komt volgende week zeker weer.

  3. Mijn zoon Teun vond het erg leuk afgelopen keer en hoopt heel erg dat jullie doorgaan na deze try outs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.