Ook de jeugd slaat toe

Afgelopen weekend lieten ook de jongsten der Stukkenjagers zich niet onbetuigd. Zo slaagde Jasper Beukema er in het slotweekend van het Vlaams JeugdKampioenschap alsnog in de titel te grijpen. In Mechelen kwam hij tot 7,5 uit 9. Bas Leyssens hield zich knap staande in deze topgroep en scoorde met 4 uit 9 een punt meer dan de ratingverwachting. Wout Verboven had in de categorie ‘-14’ lang zicht op het podium, maar een nederlaag in de slotronde wierp hem terug naar de gedeelde vierde plaats. De resultaten vind je hier, en ook op de site van het organiserende TSM

In Eindhoven werden de Brabantse JeugdKampioenschappen in de drie oudste echelons gespeeld. Die golden gelijktijdig als kwalificatiewedstrijden voor het NK Jeugd, waardoor er ook spelers van buiten Noord-Brabant meededen. Sjoerd van Roon, ratingfavoriet bij de oudste jongeren, moest na een nederlaag tegen de talentvolle Wendy Huang in de achtervolging. Hij kwam nog wel op gelijke hoogte (5,5 uit 7), maar ook weerstandspunten te kort voor de titel.

In de B-categorie, voor kinderen van na 2003, stond Tommy Grooten na dag 1 op de eerste plaats, maar een nederlaag in de voorlaatste ronde wierp hem terug… nou ja, naar de gedeelde tweede plaats met 5 uit 7. Altijd nog goed voor een beker en de Brabantse titel. De details vind je op de NBSB-site.

Bij de foto: Toernooicoach Mark Haast legt uit hoe het nog beter had gekund.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *