Nieuwe ratings!

Sinds kort verschijnt er elke 1e van de maand een update van de KNSB-ratinglijst. De ratings van alle Stukkenjagers op de lijst van 1 december kun je hier bekijken. Beide KNSB-competitieronden van november zijn verwerkt (behálve vreemd genoeg die van SJ 5!) en ook de eerste twee ronden van het Stukkenjagers Open. Nog niet verwerkt zijn de eerste twee ronden van NBSB-avondcompetitie en diverse toernooien in België, zoals het Leuven Open. Bij de ‘stijgers’ van de afgelopen maand gaat Jan Bergsma fier aan kop; hij won twee partijen van ruim hoger ingeschaalde spelers, en dan kan het snel gaan. Bij spelers met nog niet veel partijen achter hun naam (alsook bij jeugdspelers) is de invloed van één partij op de rating namelijk groter. 

Door op een naam op de lijst te klikken kom je bij iemands profiel. Onder ’toernooien’ kun je zien welke partijen er verwerkt zijn, en hoeveel punten die hebben opgeleverd of gekost. Dat kan ook via deze pagina.

FIDE-update

De wereldschaakbond heeft eveneens de getallen per 1 december al online staan. De Stukkenjagers op de lijst staan hier op volgorde. Grootste winst is er voor Joppe Raats en Elias De Reese, die uitstekend scoorden in het BK Junioren en de competitie. Wil je meer informatie over de verwerkte partijen, dan moet je op de FIDE-ratingsite een naam intikken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.