Bob Jansen pakt Brabantse titel

Bij het WLC Weekendtoernooi in Eindhoven stroomden de podia vol met Stukkenjagers, maar er kon er maar één Brabants kampioen worden. Dat werd Bob Jansen, die zich door deze prestatie meteen plaatste voor de voorronde van het NK, die volgend weekend wordt gehouden. Van harte proficiat!

Bob scoorde in de A-groep 4,5 uit 5 (en een bye) en deelde en passant ook de eindzege van het toernooi, met IGM Korneev. Met 4,5 uit 6 deelden Luuk Baselmans, Sam Baselmans en de sterk spelende Tommy Grooten de derde prijs met twee andere grootmeesters, Pavlidis en Beerdsen (linkerfoto). Iets lager op de ranglijst vinden we Herman Grooten, Robin Verhoeven (beiden 3,5 punt) en César Becx (3).

   

Ook in de B-groep maakte een Stukkenjager furore. Bart Plasmans (rechterfoto) ging met 4,5 uit 5 als koploper de slotronde in, maar daarin werd hij helaas op zijn eerste nederlaag getrakteerd. Toch een bijzonder knappe gedeelde tweede plaats! Xiheng Zhang scoorde in deze groep 2,5 uit 4. De cijfers en veel partijen vind je via de toernooisite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.