De eindstanden van Geraardsbergen en… Riga!

Niet alleen in Geraardsbergen waren er Stukkenjagers actief, in Riga slaagden twee leden erin om een heel toernooi lang onder de siteradar te blijven.

Geraardsbergen Open: Mark Clijsen recupereerde prima van zijn (enige) nederlaag in ronde 5 en wist met 6,5 uit 9 en een TPR van 2193 beslag te leggen op de gedeelde vijfde prijs. Van de andere SJ’ers – C√©sar Becx (6), Lex Karstens (5,5), Joost Op ’t Hoog (5), Reinier Jaquet (5) en Jan Otten (4,5) – week vooral de TPR van Joost in positieve zin af van de verwachting: net boven de 2000. Ook oud-voorzitter Arjen van Amerongen scoorde een knappe TPR: 2154. Voor Jan was er wel een pleister op de wonde voor het ratingverlies: een ratingprijs!
Riga Technical University Open: Van 7-13 augustus kwamen Martijn Blom en Peter Huibers uit in de C-groep van dit schaakfestival. Martijn eindigde er op een met velen gedeelde tweede plaats,
met 5 uit 7. Peter moest het met een halfje minder doen. Beiden leden licht ratingverlies. Pas later ontdekten we nóg een Stukkenkjager onder de deelnemers. Mees van Osch scoorde in de A-groep een behoorlijke 5,5 uit 9. In het kort erna gespeelde Schwarzacher Open was hij echter minder op dreef: 4,5 uit 9 tegen niet al te indrukwekkende tegensstand.
En dan staan er nog twee zomertoernooien op de rol, en wel:
Open van Brasschaat (19-27 augustus): Stefan Beukema, Jasper Beukema, Constantijn Beukema
Festival International d’√âchecs de Dieppe (20-27 augustus): Christiaan Beukema
Goirles WeekendToernooi (25-27 augustus): Lars Vereggen, Bram van den Berg, Frans Konings, Erik Dignum, Rudolf Kat, Carel van Alphen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.