Donderdag 11 augustus: 7 uit 11

Op donderdag scoorden de Stukkenjagers-toernooiridders (en jonkvrouwe!) er lustig op los. Met prijzen voor Bob, Joppe en Tommy, en een primeur voor Loulou!

  • In Geraardsbergen leek Bob Jansen in de slotronde een zware pijp te gaan roken, totdat hij een kwaliteit cadeau kreeg. Daarna voerde hij een eindspel van toren + 1 pion tegen loper + 2 pionnen op studieachtige wijze naar de winst: 7 uit 9 en een gedeelde tweede prijs! Joppe Raats zette de kroon op zijn progressie door ook in de laatste ronde ongeslagen te blijven. Het leverde hem ook nog de gedeelde prijs voor jeugdspelers tot 18 jaar op. Elias De Reese en César Becx remiseerden beiden, en bereikten daarmee hetzelfde eindtotaal als Herman en Tommy Grooten, die beiden wonnen. Voor Tommy lag er bovendien een cheque voor de beste 12-jarige klaar. Een overzicht met eindscores en het aantal punten dat eenieder hoger of lager scoorde dan verwacht vertelt het verhaal van het toernooi: weinig te halen (en veel te brengen) voor hogere ratinghouders, ook al vanwege de vele (nog even) underratede jeugdtalenten. Bob 7/9 en -0.28; Joppe 6/9 en +3.10(!); Elias 5,5/9 en +1.46; Herman 5,5/9 en -2.49; Tommy 5,5/9 en +0.11; César 5,5/9 en -2.04. Nog meer details vind je via deze link: 37e Internationaal Open van Geraardsbergen.
  • Bij het Open Nederlands JeugdKampioenschap Under 25 was donderdagmorgen de meeslepende clash tussen Luuk Baselmans en Sjoerd van Roon, welke laatste een punt achterstand moest ophalen. Daar leek het aanvankelijk niet op, Luuk stevende ogenschijnlijk op een vlotte zege af. Maar Sjoerd vocht zich terug in de partij en daarna sloegen in het (razend ingewikkelde) eindspel alle engine-metertjes wild uit. Dan leek Luuk alsnog te winnen, dan weer even Sjoerd. Die zat echter krapper in zijn tijd en mogelijk speelde dat mee bij de uiteindelijke uitslag: winst voor Luuk die nu 1,5 punt voorsprong heeft op het hele veld. Fong You Yee deed het weer goed, hij hengelde een tweede puntendeling binnen. Ook voor Loulou Brocken stond er in de D-categorie maar één partij op het menu. Maar wát voor een: haar eerste toernooiwinstpartij óóit werd uiteraard voor de eeuwigheid vastgelegd. Benieuwd naar het vervolg!
  • In Vlissingen moest Jasper Kools opboksen tegen een piepjong talent met 2000+. Helaas ging hij knock-out. 3 uit 7 nu.
  • In Brugge is de strijd om de Belgische titel van start gegaan. In deze tienkamp maakte Jasper Beukema een valse start, met een nederlaag tegen Parcival Rogge.

Op vrijdag in actie

6-13 augustus: Jasper Kools in het 24e HZ University of Applied Sciences in Vlissingen (live-partijen op vrijdagavond vanaf 18.30 uur).

8-13 augustus: In het Open Nederlands JeugdKampioenschap in Enschede spelen Sjoerd van Roon, Luuk Baselmans, Fong You Yee (in de U25-groep) hun 6e ronde vanaf 14.30 uur, terwijl Loulou Brocken bij de D-junioren vanaf 09.00 uur weer drie partijen krijgt voorgeschoteld. 

11-19 augustus: Jasper Beukema in het Belgisch Kampioenschap in Brugge. De tweede ronde is vrijdag om 15.00 uur. De live-partijen vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.