Donderdag 18 augustus: 3,5 uit 6

Op donderdag haalden de zes Stukkenjagers in Brugge alweer een score boven 50%, als we tenminste een reglementair punt meetellen.

  • In de Belgische titelstrijd wist Jasper Beukema in ronde 8 als eerste IGM Daniel Dardha te weerstaan. Met deze remise komt Jasper op 3,5 uit 8 en kan hij morgen in de slotronde nog gaan voor een 50%-score.
  • In de Brugse Meesters wordt het Stukkenjagers-veld opeens aangevoerd door Elias De Reese, die won zonder te spelen, en Reinier Jaquet die remiseerde tegen een 2200-speelster. Zij hebben 4 uit 8, een halfje meer dan Joppe Raats (verlies op donderdag) en Joost Op ’t Hoog (remise). Constantijn Beukema boekte zijn tweede zege en heeft nu 2,5 uit 8.

Op vrijdag in actie

11-19 augustus: Jasper Beukema in het Belgisch Kampioenschap in Brugge. De laatste ronde is vrijdag  al om 10.00 uur. Jasper neemt het met zwart op tegen IM Aleksander Alienkin, momenteel de nummer 2 in de rangschikking. De live-partijen vind je hier.

13-19 augustus: Reinier Jaquet, Joppe Raats, Joost Op ’t Hoog, Elias De Reese en Constantijn Beukema in de Brugse Meesters! De live-partijen kun je hier volgen. Vrijdag begint de slotronde om 10.00 uur.

19-28 augustus: Stefan Hess en Roel Romanesco gaan van start in het Obert Internacional d’escacs de Sants-Ciutat de Barcelona 2022. Om 16.30 uur wacht hen zware tegenstand. Stefan neemt het op tegen FM Cardoso Cardoso (2495!); Roel kan ook de borst natmaken, tegen een Cesar van 2242. Live-partijen vind je hier. Ook bijzonder: de deelname van Alloïse van Kleef, vorig seizoen nog actief in De Stukkenjagers 7, in Groep C.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *