Ereplaats voor Tommy Grooten

De ‘kersttoernooien’ zitten erop. In Béthune leek Tommy Grooten in de B-groep niet te stuiten. Met 6,5 uit 8 ging hij op een ongedeelde tweede plaats de slotronde in. Daarin leed hij dan toch zijn tweede nederlaag. Met alleen verliespartijen tegen de nummers 1 en 2 (en een remise tegen nummer 3) eindigde hij als vierde, met een TPR van 2029. Daarmee werd hij zo’n 150 FIDE-punten en heel wat zakgeld rijker.

In de A-groep zag Jasper Beukema een IM-norm uit beeld verdwijnen door twee nullen op rij, maar met 5,5 uit 9 was er toch ratingwinst. Herman Grooten richtte zich goed op na een inzinking en sprintte nog naar 5,5 uit 9, een (bijna) ratingneutrale score. Wout Verboven deed in deze groep ervaring op: voor hem waren er drie remises in acht ronden. De uitslagen en standen kun je hier vinden. Herman schreef een verslag met analyses dat je kunt vinden op schaaksite.

In het Chessfestival in Groningen liet Sjoerd van Roon zien over een uitstekende toernooimentaliteit te beschikken. Zijn valse start van 0 uit 3 liet hij volgen door een sterke 4,5 uit 6: samen goed voor een prima TPR van 2177. Alle details vind je op de toernooisite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *