Geweldige zet bezorgt Luuk Baselmans de toernooizege

Luuk Baselmans heeft het Open Kampioenschap van Utrecht gewonnen! In de voorlaatste ronde op zondagmorgen speelde hij met zwart in een spannende partij remise met koploper en grootmeester Hugo ten Hertog. In de slotronde boekte Luuk met een fantastische combinatie tegen Anton Rosmuller een snelle zege, terwijl Hugo blij mocht zijn dat hij tegen Khoi Pham met remise wegkwam. Zo eindigen Luuk en Hugo beiden op 5 uit 6, maar de weerstandspunten beslisten duidelijk in het voordeel van onze man. Een geweldige prestatie, inclusief TPR van 2440. 

Ook César Becx mag tevreden terugkijken met 3,5 uit 6 en een TPR van 2174, al hadden zowat al zijn partijen zomaar een geheel andere uitslag kunnen krijgen. Henk Jan Beukema beleefde een teleurstellende slotdag met twee onnodige nederlagen, desondanks kwam hij toch op een TPR van 1975 uit.

In de B-groep was Tsz Keung Wong uitstekend op dreef: 2 uit 4, met een TPR van 1800! Lex Karstens noemde zijn spel ‘wat roestig’: 2,5 uit 5 en een TPR van 1649.

 De toppartijen kun je naspelen via de toernooisite waar je ook alle cijfertjes vindt. Inmiddels staat er ook een uitgebreid verslag op schaaksite.

Ook goede slotdag in Bray

In het 6ème open International d’échecs du Pays de Bray is Arjen van Amerongen door te remiseren in de slotronde op 4,5 uit 7 geëindigd. Peggy van Amerongen vijzelde haar score op naar 50%. De slotpartij van Arjen kun je bekijken via deze link. Je vindt onderaan deze pagina alle resultaten

Een gedachte over “Geweldige zet bezorgt Luuk Baselmans de toernooizege

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.