Goede start in Lier, prijs in het Spoorpark

Op zaterdag 6 juli zijn in totaal vijf Stukkenjagers begonnen aan meerdaagse zomertoernooien. In het Sint Gommarus College in Lier doet Stefan Beukema wederom een gooi naar de nationale Belgische titel bij de ‘Experten’, nu omgedoopt tot ‘Gesloten Reeks’. Wees gerust: de deelnemers zullen na afloop gewoon weer in de maatschappij mogen terugkeren. Stefan had een prima start, met wit won hij van Jacob Dreelinck. Een mooie opmaat voor de clash op zondag met de gedoodverfde titelfavoriet Daniel Dardha (2629), waarbij Stefan wederom wit heeft. Je kunt de partij live volgen via deze link. De resultaten en stand staan hier.

In het nevenprogramma – de zogeheten Open Reeks – maakten Helmut Froeyman, Joppe Raats en Elias De Reese geen fout in de eerste ronde. Ook hiervan zijn er steeds live-partijen, de uitslagen en stand vind je hier.  

Tegelijkertijd begon Ömer Erkul aan zijn negen ronden in de B-groep van het 5ème Aloysis Kveynis Memorial in het Noordfranse Saint Quentin. In de eerste ronde dolf hij het onderspit tegen een hoger gerate speler.

Weer prijs voor Luuk Baselmans

De deelnemers aan het Parkschaak-toernooi, onder wie zo’n vijftien Stukkenjagers, moesten dezelfde zaterdag tijdens de voorronden regelmatig schuilen voor een flinke regenbui. De organisatoren van SG KiNG zorgden er, met behulp van een flinke hoeveelheid handdoeken, voor dat de tafels, borden en stukken in no-time gedroogd werden. Tijdens de strijd in de finalegroepen scheen het zonnetje in het Spoorpark als vanouds. Vooral voor Luuk Baselmans, want hij wist de A-finale te winnen met 9,5 uit 11. Tommy Grooten wist zich naar de derde prijs te schaken. 

De eindstanden en een verslag zullen binnenkort op de site van SG KiNG verschijnen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.