Hoe gaat het in Tata en… Marienbad?

De doordeweekse vierkampen van het Tata Chess Tournament beleefden woensdag hun slotronde. De deelnemende Stukkenjagers doorbraken alledrie het eerdere patroon. Marieke Sarton (6H) en Jan Verbiest (7H) waren begonnen met twee nederlagen, maar redden de eer met een overwinning in de laatste partij. Nikolai Viljoen (9B) deed het net andersom; hij begon met 2 uit 2, maar ging toen onderuit tegen de medekoploper. Toch een mooie tweede plaats.

Het estafettestokje wordt nu overgedragen aan de tienkampende Stukkenjagers, die vrijdag in Wijk aan Zee van start gaan. We zien op de deelnemerslijst staan: Stefan Beukema (Promotiegroep), Luuk Baselmans (1), Mark Clijsen (2), Erwin Kalle (3), Henk Jan Beukema (3) en Constantijn Beukema (4).

Heel wat verder van huis heeft Helmut Froeyman ook de 64 velden gevonden. In het Marienbad Open is hij in de C-groep de hoogste ratinghouder. Na een raketstart van 4 uit 4 volgden er twee puntendelingen; met 5 uit 6 deelt hij de tweede plaats. Het toernooi in Tsjechië telt negen ronden en eindigt zaterdag. De resultaten vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *