Jasper Beukema en Tommy Grooten maken furore in Béthune

In het 40ème Open International de NOËL de Béthune zetten twee jonge Stukkenjagers een knappe prestatie neer. In de A-groep ligt Jasper Beukema op koers voor een IM-norm, nadat ook hij – net als Herman Grooten in de openingsronde – grootmeester Jean-Marc Degraeve (2542) de baas bleef. Met 4,5 uit 6 en een TPR van 2455 krijgt Jasper op zondag in ronde 7 met grootmeester Alexandre Dgebuadze zijn vereiste derde titelhouder voor de kiezen. Herman Grooten kreeg na de winst op Degraeve te maken met een terugslag en staat op 2,5 uit 6. ‘Benjamin’ Wout Verboven heeft 1 uit 5. 

In de B-groep is Tommy Grooten uitstekend op dreef; in de ronden 4 tot en met 6 boekte hij zeges op spelers met 1868, 1828 en 1924. Met 5 uit 6 is zijn TPR opgelopen tot 2115! De uitslagen en standen kun je hier vinden. 

In het Chessfestival in Groningen staat Sjoerd van Roon, met nog twee ronden te gaan, op een ratingconforme 3 uit 7, zoals je kunt checken op de toernooisite

Ook bij de Chess Memorial in Krimpen aan den IJssel op 28 december was er één Stukkenjager onder de deelnemers. Net als vorig jaar praktiseerde César Becx in dit 7-minutentoernooi het zogeheten Zwitsers gambiet (lees: een nederlaag in de eerste ronde) om met 7 uit 9 naar de gedeelde derde plaats te sluipen. De details vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *