Jeugdspelers ook in Roosendaal in de prijzen

Ook bij de jeugdafdeling trekken ze er regelmatig op uit om wedstrijdervaring op te doen. Na de vijf toernooien om de Midden-Brabant Cup was het nu te doen in Roosendaal. Henk Jan Beukema doet verslag.  

Op zondag 23 april werd in Roosendaal de Brabantse Pupillendag georganiseerd. Dit evenement is het jeugdkampioenschap in de leeftijdscategorieën tot 9 jaar. Tegelijkertijd vond daar ook het Brabants Kampioenschap Snelschaken voor de wat oudere jeugd (10 tot 18 jaar) plaats. Met zeven deelnemers was onze club op deze gezellige schaakdag weer goed vertegenwoordigd.

Snelschaken
In de gecombineerde ABC-groep pakten onze drie jeugdschakers allemaal een prijs. Constantijn werd tweede in de A-reeks. Linde kreeg de eerste prijs van de B-groep. En Messi won zilver in groep C.
Ook in de DE-groep was er succes. Jens (foto) ging trots met de bronzen E-beker naar huis.

Pupillendag
In groep F speelde Kees zijn eerste toernooi. In zeven rapidpartijen schaakte hij heel knap 4 punten bij elkaar. In de G-reeks kwamen Aron en Teun deze keer niet in de buurt van de prijzen, maar zijn ze wel weer een leerzame ervaring rijker.

Een kort verslag (met eindstanden en foto’s) is te vinden op de site van de organiserende vereniging SV De Pion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.