Luuk Baselmans Brabants kampioen!

In het weekend van 5-7 mei hebben maar liefst twaalf Stukkenjagers in het WLC Weekendtoernooi geprobeerd Brabants kampioen te worden. In extremis slaagde Luuk Baselmans erin de felbegeerde titel in de wacht te slepen. Met 4,5 uit 6 eindigde hij gelijk met Chiel Koster. Ook in weerstandspunten was er geen verschil tussen de boten. Uiteindelijk besliste de iets betere SB-score in Luuks voordeel, waardoor hij broer Sam opvolgt als Brabants kampioen. Uit handen van NBSB-voorzitter Ad Bruijns mocht hij de wisseltrofee in ontvangst nemen. Van harte proficiat!

Luuks zege leek voor de laatste ronde overigens niet erg waarschijnlijk. Na een nederlaag in ronde 3 tegen Chiel Koster en een remise in ronde 5 was hij met 3,5 uit 5 sterk afhankelijk van andere resultaten. Zowel Chiel als Sam Baselmans begon aan de slotronde immers met 4 uit 5. Omdat Chiel niet verder kwam dan remise en Sam ten onder ging tegen toernooiwinnaar Thomas Beerdsen, bleek Luuks zege op Bas van Doren genoeg om op gelijke hoogte te komen met Chiel.  

Bob Jansen en Herman Grooten hadden nog langszij kunnen komen bij dit duo. Bob bleef na een remise tegen Tom Wiley steken op 4 uit 6, terwijl Herman verloor van Ardin Bosboom. De overige Stukkenjagers speelden geen grote rol in de titelstrijd, hieronder kun je eenieders scores in de daadwerkelijk gespeelde partijen zien:

Luuk Baselmans 4,5 uit 6

Sam Baselmans en Bob Jansen 4 uit 6

Robin Verhoeven 3,5 uit 6

Herman Grooten 3 uit 5

Wout Verboven en César Becx 3 uit 6

Tommy Grooten 2 uit 5

Jasper Kools 2 uit 6

Bart Landolt 1,5 uit 6

Sjoerd van Roon 0,5 uit 3

Bart Plasmans 0 uit 5 

Je kunt doorklikken naar de foto’s en de uitslagen, die alle zijn verwerkt in de Stukkenjagers-ratinglijst.

Nog een toernooitijger

Het Nederlands Jeugdschaakkampioenschap in Almelo kende voor het eerst sinds jaren geen deelnemers van SJ-zijde. Hoewel… bij het doorspitten van de toernooiresultaten stuitten we op een 25-jarige. Nadere bestudering leerde dat het ging om een snelschaaktoernooi in het nevenprogramma, waaraan Erwin Kalle deelnam. Hij werd gedeeld vierde. Hij maakte zich bovendien verdienstelijk in de persdienst van het toernooi als chroniqueur van de B-jeugd. De resultaten van het snelschaken vind je hier.

Een gedachte over “Luuk Baselmans Brabants kampioen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.