Onder de radar (vandaan)

De afgelopen weken hebben diverse Stukkenjagers toernooien in het (bijna-)buitenland gespeeld zónder dat daar overdreven veel digitale aandacht aan is besteed. Daar zullen zij best vrede mee gehad hebben, maar we willen ze toch niet achterstellen.

Op het randje was enkele weken geleden de deelname van Jasper Kools aan het Grensstreekschaaktoernooi in Zundert. Hij moest zich in de A-groep tevredenstellen met 2,5 uit 7, zoals je kunt checken op de site van De Raadsheer.

Marsel van Hoorn zocht het zoals eerder gemeld hogerop, en nam deel aan de Europäische Senioren Mannschaftsmeisterschaft 2022 in Dresden. Met een team van 65-plussers onder de naam Oranje behaalde hij de 27e plaats in de eindrangschikking. Marsel kreeg er pittige tegenstand, zoals je hier kunt zien.

Helmut Froeyman reisde vorige week naar het zuiden van Frankrijk om het Open van Cap d’Agde te spelen. Hij speelde naar eigen zeggen leuke partijen, maar wel iets te vaak met een lange incrementfase. Ook kreeg hij nogal wat piepjonge tegenstanders die veel meer van wanten weten dan hun ratings doen vermoeden. Dat kost wat puntjes, maar de plusremise met grootmeester Andrei Tsjekatsjev in de slotronde maakte zeker wat goed. Met 5,5 uit 9 sloot Helmut het toernooi af. De resultaten vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.