Schaken tegen kanker in Goirle

Nog even extra aandacht voor een speciaal schaaktoernooi dat onze buren van de Eerste Goirlese Schaakvereniging op zaterdag 15 juni organiseren in hun clublokaal De Wildacker aan het Van Hogendorpplein 73. Het is een toernooi ter nagedachtenis aan oud-voorzitter en erelid Pieter Couwenberg, die eind 2022 overleed hun aan de gevolgen van kanker. Het evenement is een van de initiatieven die EGS onderneemt om de strijd tegen kanker via de schaaksport te ondersteunen. Op allerlei manieren wordt er rondom en tijdens het toernooi geld opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Natuurlijk in de vorm van inschrijfgeld, maar er is ook een loterij waar diverse mooie prijzen (ter beschikking gesteld door verschillende ondernemers uit Goirle en omgeving) te winnen zijn.

Ook is er een schaakbord geveild met daarop de handtekeningen van alle deelnemers aan de laatste editie van het Tata Steel-toernooi in Wijk aan Zee. In De Wildacker wordt de opbrengst bekend gemaakt.

In het schaaktoernooi van Schaken tegen Kanker spelen deelnemers in een groep van acht, tegen op papier gelijkwaardige tegenstanders. Bedenktijd is 20 minuten per persoon per partij. Aan het eind wacht een gesponsorde prijs in natura voor de groepswinnaars. Bovendien kunnen alle deelnemers genieten van een gesponsorde lunchmaaltijd.

De speelzaal opent om 10.00 uur, de eerste ronde begint om 10.30 uur. De prijsuitreiking is gepland voor 16.15 uur. Meespelen kost 20 euro (dit is inclusief de lunch), waarmee je dus het goede doel KWF Kankerbestrijding steunt. Toeschouwers zijn welkom en kunnen het goede doel ondersteunen door bijvoorbeeld loten te kopen. De winnaars van de loterij worden aan het eind van de toernooidag bekend gemaakt.

Er zijn al 40 deelnemers voor Schaken tegen Kanker, maar er is nog plaats. Inschrijven kan door te mailen naar Pascal Graafmans, pascalgraafmans@hotmail.com. Op de website van EGS wordt een voorlopige deelnemerslijst bijgehouden.

Het is ook mogelijk om zonder te spelen een donatie over te maken. Doe dat dan naar rekening NL46 RABO 0161 4862 82 ten name van Eerste Goirlese Schaakclub, onder vermelding van ‘donatie Schaken tegen Kanker’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.