Schakend de zomer uit

Zo, we zijn weer thuis, morgen weer school of werk. Hoe brachten de onzen het eraf in de laatste toernooien? In het Open Brasschaat kon Luuk Baselmans zijn superstart in de tweede toernooihelft geen vervolg geven, de 5,5 uit 9 leverde toch een beetje ratingwinst op. Constantijn Beukema deed het heel behoorlijk, Christiaan Beukema leed in de slotronde een dure nederlaag.
Ook Stefan Hess zag, in het XX Open Internacional D’Esacs De Sants in Barcelona, in de tweede toernooihelft een deel van zijn ratingwinst vervluchtigen. Hij eindigde op 4,5 uit 10 en een TPR van 2067, zoals je hier kunt checken.
En dan was er natuurlijk het gezellige en prima georganiseerde HAVEP Goirles Weekend Kampioenschap van EGS. Geen wonder dat daar heel wat Stukkenjagers op af kwamen. Dit jaar waren het er maar liefst veertien, als je de nieuwe leden meteen voor vol aanziet. In de A-groep konden Mark Haast, Lars Vereggen en Bob Jansen in de zesde ronde nog voor de toernooiwinst gaan. Bob en Lars legden elkaar het vuur na aan de schenen, maar het werd remise en een gedeelde tweede plaats, met 4,5 punt. Mark leed helaas, tegen toernooiwinnaar Jeffrey van Vliet, zijn eerste nederlaag, hij bleef op 4 punten staan. Daar kreeg hij gezelschap van Herman Grooten en Jordy Schouten, de laatste met een mooie TPR. Om en nabij ratingneutraal waren de prestaties van Erik Dignum, Cesar Becx (beiden 3,5), Sebastiaan Dijksman (3) en Ron de Veen (2,5). In de B-groep waren het vooral de nieuwe Stukkenjagers die van zich deden spreken. Bart Plasmans (ook en vooral EGS) wist hier met 4,5 uit 6 beslag te leggen op de met vier anderen gedeelde eerste prijs. Ook Tommy Grooten – die naar verwachting de taak van de SJ-webredactie danig gaat verzwaren – was lange tijd in de race, maar hij verloor in de slotronde. 4 uit 6 en een TPR van bijna 1800, toch mooi. Ook de mooie TPR’s van Carlo Butalid (3 punt) en Elroy Karstens (2,5 punt) leverden SJ-ratingwinst op. Ren√© van den Bosch speelde alleen de eerste twee ronden: 0,5 uit 2.
Zondag 26 augustus trokken vijf leden naar Leiden, voor het Kroeg en Lopertoernooi. In het sterke veld reikte het duo Anne Haast/Frans Konings tot 10 uit 14, op de voet gevolgd door Bram van den Berg, die met Bram van der Velden 9,5 punt haalde. Roland Daamen en Huong Do scoorden 7,5 punt. De eindklassering zal hier verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *