Sterke start Luuk Baselmans in GWK

Hoe staat het ervoor op de zomerse toernooivelden? De Stukkenjagers in het Open van Brasschaat zagen hun dromen over een eindzege in de ronden 6 en 8 uiteenklappen. Stefan Beukema en zijn broer Jasper kregen er – met wit nog wel – flink van langs van de Tilburgse IM Dennis Brokken, die met 7,5 uit 8 ongenaakbaar is. In de achtste ronde kwam Stefan wel op 6,5 uit 8, waardoor hij uitzicht houdt op de tweede plaats. Jasper staat op 5,5 uit 8. Constantijn Beukema had na zeven ronden 3 punten. De live-partijen vind je hier, de slotronde begint zondag om 12.00 uur.
In het Festival International d’√âchecs de Dieppe heeft Christiaan Beukema ‘maar’ 2,5 uit 7, toch is dat goed voor een bescheiden ratingwinst.
De negen Stukkenjagers in het HAVEP Goirles Weekend Kampioenschap van EGS hebben er inmiddels twee ronden opzitten. Diverse SJ-favorieten liepen al flinke averij op. Zo verloor Frans Konings in ronde 1 van SJ-nieuweling Luuk Baselmans, en dolf Bram van den Berg het onderspit tegen oud-lid Rick van Loy. Ook Mark Haast moest meteen een halfje afstaan. Na twee ronden zijn er nog maar twee spelers met de volle buit: Herman Grooten en… Luuk Baselmans, die in ronde 2 ook oud-lid Enrico Vroombout opknoopte. De scores van de overige SJ’ers: 1,5 punt voor Mark Haast en Rudolf Kat, 1 punt voor Bram, Erik Dignum en Sjoerd van Roon, 0,5 voor Frans Konings.
In de B-groep startten Maarten Werkhoven en René van den Bosch met overwinning, waarna beiden in ronde 2 verloren. Live-partijen zijn er niet, maar zelf gaan kijken in de fraaie kapel van cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle is veel leuker.
Wie gedacht had dat daarmee de zomerschaakkoek op is, vergist zich deerlijk. Eind augustus houdt De Stukkenjagers Efzes immers zijn traditionele Рen Spartaanse Рtrainingskamp. Deze keer bestrijden maar liefst twaalf selectiespelers elkaar op zaterdag 26 augustus in Huize Wouts al barbecuënd in het rapidschaak. Na vier ronden had eeuwige winnaar Guus Vermeulen zich al een puntje van het veld afgescheiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.