Stug doorschaken loont in Open NK

Even leek het erop dat het punt dat Robin Verhoeven en Jasper Kools in hun onderlinge duel te verdelen hadden de enige SJ-score in de achtste ronde zou worden. Rond half vier boden de stellingen van Sjoerd van Roon, Sam Baselmans en Luuk Baselmans namelijk weinig hoop op meer dan drie nullen.

Uiteindelijk viel de schade mee, mede dankzij het gisteren geïntroduceerde NOAD-adagium. Allereerst werd Luuk radicaal uit zijn lijden verlost toen zijn jeugdige tegenstander pardoes een toren wegblunderde. En rond de tijdcontrole kon Sam opeens opgelucht ademhalen, toen IM Nick Maatman hem liet ontsnappen uit een zeer penibel eindspel: remise.

En verdraaid, bijna was het Sjoerd ook nog gelukt zijn dik verloren toreneindspel naar een puntendeling te schwindelen. Maar op het bijna-laatst deed hij een iets te radicale zet (h4-h3), waarna FM B. Sekar het toch nog kon afmaken. Daardoor blijft Sjoerd op 5,5 punt uit 8 staan, terwijl Sam en Luuk nu 4,5 punt totaliseren. We gaan ervan uit dat ook Robin en Jasper, in de Reservegroep A, in eendrachtige samenwerking dat tussentotaal hebben bereikt.

De partijen uit alle ronden zijn na te spelen en, donderdag al vanaf 12.00 uur, live te volgen.

De links naar de uitslagen & standen:

Resultaten Open NK

Resultaten Reservegroep A

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.