Stukkenjagers verslaan wereldkampioen

De kop lijkt van euforie te getuigen, maar dan kom je als lezer toch bedrogen uit. In de twee laatste ronden hebben de zes Stukkenjagers in het Open Leuven namelijk maar 4 uit 12 aan hun score kunnen toevoegen. Bob Jansen won zondagmorgen en kon met 4,5 uit 6 nog voor een prijs gaan. Helaas bleek IM Nikolovski (foto) te sterk, waardoor Bob bleef steken op een overigens behoorlijke TPR van 2170. Arjen van Amerongen boekte als enige Stukkenjager ratingwinst, al moest hij op de slotdag wel zijn meerdere erkennen in IGM Akesson (foto) en Praet, waardoor hij op 4 punten bleef staan. César Becx had zich zaterdag al door een 10-jarige (Jens Cuyvers) laten beschwindelen, maar nam zondag wraak op deze beroepsgroep door het kersverse, maar wel erg zwaar verkouden wereldkampioentje David Lacan Rus (foto) in maar liefst 87 zetten te verslaan. Dit was overigens Bob een dag eerder ook gelukt.

   

Met 4,5 punt hield César het ratingverlies enigszins beperkt. Wout Verboven volgde dat voorbeeld, met winst en remise op de slotdag kwam hij uit op 4 uit 7.

Voor Peggy van Amerongen en Marleen van Amerongen was het toernooi twee ronden te lang; zij bleven zondag op 3 punten staan. 

De resultaten kun je checken op de toernooisite

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *