Stukkenjagers winnen bij de buren

Eindelijk kon het weer: het Voorjaarstoernooi van De Drie Torens. Of nee: tijdens het toernooi werd bekendgemaakt dat het evenement met onmiddellijke ingang het Ton van Moorsel-toernooi zal heten. Zo eren onze buren hun oud-voorzitter-en-nog-veel-meer, die onlangs zijn lange en imposante carrière als schaakvrijwilliger bij de club afsloot. Ton, ook van deze kant van harte proficiat en bedankt!

De eerste editie onder de nieuwe naam telde negen Stukkenjagers onder de deelnemers. In de A-groep leek Luuk Baselmans na een zege op Mark Haast in ronde 3 op de toernooiwinst af te stevenen, temeer daar de derde favoriet, Sjoerd van Roon, al een punt had laten liggen. Maar in ronde 5 pakte Sjoerd de winst in het onderlinge duel met Luuk, waardoor zij samen met Mark de koppositie deelden. Toen Sjoerd in ronde 6 ook Mark versloeg, werd het een nek-aan-nek-race in de slotronde. Luuk en Sjoerd wonnen  beiden hun laatste partij en deelden dus met 6 uit 7 de eerste prijs, al had Luuk een weerstandspuntje meer.  César Becx eindigde gedeeld vierde met 4 punten, terwijl Erik Dignum 50% scoorde.

In de B-groep speelden de deelnemende leden geen rol bij de strijd om de prijzen. Als je de TPR’s van Michael Nicol, Maarten Werkhoven (beiden 4,5 uit 7), Nikolai Viljoen (2,5), Ton van den Heuvel (2) en Onno Bonenkamp (1) als maatstaf neemt, dan heeft enkel Nikolai reden tot tevredenheid.

Mede dankzij de uitstekende lunch die de deelnemers kregen aangeboden voltrok het toernooi in Theseus zich in een gezellige sfeer. Meer details vind je op de site van de De Drie Torens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *