Succes op eendagstoernooien

Diverse Stukkenjagers zijn zich in het Pinksterweekeinde te buiten gegaan aan rapidtoernooien. Met name Herman en Tommy Grooten hebben zich niet onbetuigd gelaten. Op zaterdag werd Delft aangedaan, waar beide heren als duo deelnamen aan het sterk bezette Kroegloperstoernooi. Buiten regende het pijpenstelen, binnen vooral punten. Tot hun eigen verbazing bereikten ze de gedeelde vijfde plaats, met 10,5 uit 14! Daarmee bleven ze onder anderen Mark Clijsen, die met Jordy Schouten speelde, nipt voor. De eindstand vind je hier, een verslag hier.

Daarna ging de reis naar Bussum, alwaar BSG zijn Pinkstertoernooi weer kon organiseren. Herman begon goed met 3 uit 3 en liet daarna niemand minder dan Ivan Sokolov ontsnappen met remise. Daarna volgden helaas twee nederlagen, waarna in de slotronde de Grooten-derby tegen Tommy werd geprogrammeerd. Herman wist met behulp van de kennis uit zijn eigen boek over de Egel te voorkomen dat hij platgewalst werd en ontliep zo vooralsnog de tand des tijds: 4,5 uit 7. Voor Tommy restte met 3,5 uit 7 (het recht op) een ratingprijs. De details worden hier verwacht.

Dan nog een opmerkelijk succes uit het Rotterdamse. Weliswaar officieel geen Stukkenjager meer, maar niet uit het hart: Huong Do (foto) scoorde tijdens het Open Kampioenschap van Overschie een knappe 6,5 uit 9 en won daarmee de B-groep met een TPR van 1900+. Proficiat! De details staan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.