Tommy Grooten wint NK E!

Afgelopen weekend werd in Waalwijk het Nederlands Kampioenschap voor  E-pupillen gespeeld, kinderen geboren na 2009. Op voorhand was Tommy Grooten (10) dé favoriet, er gaapte een ratingafgrond tussen hem en de nummer 2 op de plaatsingslijst. Toch moet je je daar niet blind op staren. De enorme ratingsprongen maken deze kids pas als ze vaak tegen senioren spelen, en daar zijn veel pupillen – anders dan Tommy –  nog niet mee begonnen.

Het verklaart misschien de valse start van Tommy: verlies in ronde 1. Dat was een wake up-call: in de ronden 2 t/m 5 plaatste hij een flinke tussensprint. In ronde 6 kwam hij op gelijke hoogte met koploper Sascha Kurt door het onderlinge duel overtuigend in zijn voordeel te beslissen.

Ronde 7 was, achteraf bezien, zo mogelijk nog crucialer. Tommy noteerde zijn zesde zege op rij; hij ontsnapte toen zijn tegenstander dacht een fraaie slotcombinatie te hebben. Niet dus. Omdat Sascha (in ronde 7) en Tommy (in ronde 8) nog een halfje lieten liggen, gingen beiden met 6,5 uit 8 de slotronde in. Daarin hield Tommy het hoofd koel, terwijl Sascha een halfje liet liggen. Weer kampioen & van harte proficiat! 

De details vind je hier.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *