Vrijdag 12 augustus: 3,5 uit 8

De toernooien in Enschede en Vlissingen zijn bijna afgelopen. In Brugge gaat het verder, en daar start zaterdag ook het open toernooi ‘Brugse Meesters’. De dagelijkse scores van de Stukkenjagers in vogelvlucht.

  • Bij het Open Nederlands JeugdKampioenschap Under 25 is Luuk Baselmans al zeker van de eerste plaats. Hij wist in ronde 6 zijn 100%-score moeiteloos vast te houden: een mooie toernooizege.  Sjoerd van Roon permitteerde zich een dikke openingsblunder, maar die bleef onbestraft. Uiteindelijk wist hij zelfs nog te winnen: 4 uit 6. Fong You Yee boekte zijn derde remise op rij tegen een hoger ingeschaalde tegenstander en mag nu al tevreden terugkijken op zijn toernooidebuut.  Loulou Brocken aast nog op haar tweede zege.
  • In Vlissingen ging Jasper Kools in de achtste en voorlaatste ronde na lange strijd ten onder, waardoor hij op 3 punten blijft staan. Het resultaat in de slotronde zal beslissen over ratingwinst of -verlies.
  • In de strijd om de Belgische titel in Brugge herstelde Jasper Beukema zich uitstekend van de nederlaag in ronde 1. Hij versloeg met zwart IM Geert Van der Stricht, een dag eerder nog winnaar van het toernooi in Geraardsbergen.

Op zaterdag in actie

6-13 augustus: Jasper Kools in het 24e HZ University of Applied Sciences in Vlissingen (live-partijen op zaterdag vanaf 11.30 uur).

8-13 augustus: In het Open Nederlands JeugdKampioenschap in Enschede spelen Sjoerd van Roon, Luuk Baselmans, Fong You Yee (in de U25-groep) en Loulou Brocken (D-groep) hun slotronde vanaf 09.00 uur. 

11-19 augustus: Jasper Beukema in het Belgisch Kampioenschap in Brugge. De derde ronde is zaterdag om 15.00 uur. De live-partijen vind je hier.

13-19 augustus: Reinier Jaquet, Joppe Raats, Joost Op ’t Hoog, Elias De Reese en Constantijn Beukema in de Brugse Meesters in… Brugge! De live-partijen, met onder andere Joost tegen GM Lothar Vogt, kun je hier volgen. Ronde 1 is om 15.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *