Wereldscores Rudolf Kat en Mark Haast

Onze leden hebben weer flink huisgehouden op de toernooivelden. Zoals eerder gemeld weerde Rudolf Kat zich kranig op twee fronten tegelijk. In de slotronde van het OKW in Woerden moest hij helaas in het stof bijten zoals je hier kunt zien. Dit verlies werd meer dan goedgemaakt in het Kampioenschap van de Leidse Schaakbond. Door een zege op een 2100-speler bemachtigde Rudolf de derde prijs; met 4,5 uit 7 – een overscore van 1,89 – en een TPR van 2208 hoefde hij alleen de IM’s Van Haastert en Pijpers voor te laten gaan. De details vind je hier, de partijen hier.
In het weekend van 30 juni-1 juli namen vier Stukkenjagers deel aan het De Legibus-toernooi in Helmond. In dit door HSC georganiseerde evenement stonden maar liefst negen partijen van 45 minuten per speler op het menu. Zonder increment, hetgeen regelmatig leidde tot hartverscheurende taferelen. Op de eerste dag ging het alle SJ’ers voor de wind: Mark Haast, Herman Grooten, C√©sar Becx en Sjoerd van Roon stonden met 4 uit 5 net achter de koplopers. Mark liet dat volgen door een geweldige zondag. Met 3,5 uit 4 tegen louter titelhouders reikte hij tot een gedeelde eerste plaats. Uiteindelijk kwam hij met 7,5 uit 9 en een duizelingwekkende TPR van 2595 een half weerstandspuntje te kort voor de beker, die een prooi werd voor GM Levin. Die kroop in ronde 7 door het oog van de naald tegen C√©sar Becx, die met 50 seconden tegen 20 vakkundig een mooie stelling serieverkrachtte. C√©sar zou zich nog van deze klap herstellen en gedeeld vijfde worden met 6,5 uit 9 en een FM-achtige TPR. En, een unicum in zijn schaakleven, een ratingprijs ’tot 2400′. Die bleef voor Sjoerd van Roon net buiten bereik. Door verlies in de slotronde bleef hij steken op 5,5 punt en een overigens keurige TPR van 2151. Ook Herman Grooten miste een kans tegen Levin, ging te ver in het toreneindspel tegen Mark Haast en eindigde op 6 punten. De resultaten zijn te traceren via deze link, en dan op ‘pairings 9’ klikken.
En dan was er nog de verrassende winst, op zondag 1 juli, van het duo Lars Vereggen/Eric de Moor in de Schaakkroegentocht in Roosendaal. Een zege die zij overigens deelden met Stefan Kuipers/Frans Konings. Van de vele deelnemende Stukkenjagers leverden vooral Stefan Hess/Bart van den Berg een knappe prestatie: zevende, boven tal van hoger ingeschatte stellen. Details vind je hier, de foto’s hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.