Zaterdag 13 augustus: 5 uit 11

De toernooien in Enschede en Vlissingen beleefden zaterdag hun apotheose. Tegelijkertijd draait de schaakcarrousel in Brugge nu op volle toeren. Een overzichtje. 

  • Bij het Open Nederlands JeugdKampioenschap Under 25 maakte Luuk Baselmans (foto) ook in de slotronde geen fout: 7 uit 7 en nóg een beker voor de al rijkelijk gevulde prijzenkast. Sjoerd van Roon won ook en kwam met 5 uit 7 op de derde plaats. Fong You Yee kon geen vierde halfje aan zijn toch al mooie score toevoegen. In de D-groep scoorde Loulou Brocken veel punten voor de moed om deze uitdaging ‘zomaar’ aan te gaan. Alle cijfertjes staan hier.
  • In Vlissingen pakte Jasper Kools in de laatste ronde nog een punt; zijn eindscore van 4 uit 9 is ratingneutraal. De details vind je hier.
  • In de strijd om de Belgische titel in Brugge leed Jasper Beukema onverwacht zijn tweede witnederlaag, hij werd matgezet door Emile Boucquet.
  • In de openingsronde van de Brugse Meesters wisten twee Stukkenjagers te scoren tegen (veel) hoger aangeslagen spelers. Constantijn Beukema won van een 2000-speler, terwijl Joppe Raats de goede lijn van Geraardsbergen doortrok door te remiseren tegen een speler met 2286 achter zijn naam. Joost Op ’t Hoog kon aan een live-bord veel ruilen tegen IGM Lothar Vogt, maar moest toch capituleren. Elias De Reese verloor ook, tegen flinke tegenstand. Ook Reinier Jaquet bleef, nogal onverwacht, met lege handen achter. 

Op zondag in actie

11-19 augustus: Jasper Beukema in het Belgisch Kampioenschap in Brugge. De vierde ronde is zondag om 15.00 uur. De live-partijen vind je hier.

13-19 augustus: Reinier Jaquet, Joppe Raats, Joost Op ’t Hoog, Elias De Reese en Constantijn Beukema in de Brugse Meesters! De live-partijen kun je hier volgen. Er zijn op zondag twee ronden: eentje om 10.00 uur en eentje om 15.00 uur.

Een gedachte over “Zaterdag 13 augustus: 5 uit 11

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.