De allermeeste teams in de KNSB!

Op 9 oktober is er weer een ronde van de KNSB-competitie, dan gaan al onze KNSB-teams weer de strijd aan. Voor De Stukkenjagers 1 tot en met 4 is dat alweer de tweede ronde; voor de andere drie teams begint het seizoen pas.

Wacht even… de andere drie!? Inderdaad, we beleven dit seizoen de wedergeboorte van De Stukkenjagers 7. In dit millennium slaagden we er niet zo gek vaak in meer dan zes zaterdagteams op de been te brengen. In het seizoen 2017-2018 lukte het voor het laatst er een zevende team uit te persen. Maar nu dus wel.

We hebben namelijk een flinke ledenaanwas, zoals je kunt zien op de Stukkenjagers-ratinglijst. The Queen’s Gambit heeft vast wat geholpen, maar vooral ook de corona-lockdowns, waardoor het online-schaken een enorme vlucht heeft genomen. Veel jonge spelers maakten zo kennis met het spel, en stortten zich gretig op verbetering van hun spelniveau. Nu het weer kan willen ze wel eens kijken of ze het ook live kunnen, en daar plukken we nu al heel wat vruchten van. De laagdrempeligheid van onze wekelijkse inloopschaaksessies helpt daarbij een handje. 

En met dat niveau zit het al verrassend goed, zodat we zeven nieuwe leden, samen met drie ervaren krachten, best voor de leeuwen durven te gooien in de 6e klasse F.  Met stiekem trots bovendien: we zijn de enige club in het hele land met zeven teams in de KNSB-competitie!

Toch is dit nog geen clubrecord, qua zaterdagteams. Wie op wat namen in de Eeuwigdurende Stukkenjagers-ranglijst klikt, zal ontdekken dat er in de jaren negentig een aantal jaren sprake is geweest van De Stukkenjagers 8. Voor het laatst in het seizoen 1997-1998. Wie weet, volgend seizoen…  

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *