De eerste punten zijn binnen!

In de eerste ronde van de KNSB-competitie hebben onze hoogste vier teams samen drie matchpunten weten te veroveren. Daaraan kon ons vlaggenschip helaas niet bijdragen. In de uitwedstrijd tegen BSG kwam De Stukkenjagers 1 net te kort voor een vitaal matchpunt. Winst was er voor Luuk Baselmans (1), Stefan Beukema (2) en César Becx (9), terwijl Nick Bijlsma (3) en Herman Grooten (5) halfjes inbrachten. Dat was echter niet genoeg om de nederlagen van Sam Baselmans (4), Sjoerd van Roon (6), Erwin Kalle (7), Mark van Beurden (9) en Tommy Grooten (10) te compenseren: 4-6. De uitslagen en stand in 1B vind je hier.

De Stukkenjagers 2 toog met een 1,5-0,5 achterstand naar Asten, na vooruitgespeelde partijen van Martijn Blom (remise aan bord 1) en Ruud Feelders (verlies aan bord 2). Maar hun zes teamgenoten rechtten bij De Combinatie de rug. John Greunsven (5) en Peggy van Amerongen-Jansen (8) boekten winstpartijen, nadat ze eerder een remiseaanbod geweigerd zagen worden. Omdat Fré Hoogendoorn (3), Peter Huibers (4), Arjen van Amerongen (6) en Erik Dignum (7) wél het punt deelden stond er aan het einde een bijzonder nuttige 4,5-3,5 winst op het wedstrijdformulier. De uitslagen en stand in 2D staan hier.

De Stukkenjagers 3 was ook dichtbij het eerste matchpunt. In Stein kwam alleen teamleider Paul Castermans (7) tot een vol punt in de wedstrijd tegen Zuid Limburg 4. Maar met de remises van Wout Verboven (1), Rudolf Kat (3), Reinier Jaquet (4), Lex Karstens (6) en invaller Thomas Kaufmann (8) kwam de magische 4 erg dichtbij. Helaas kwamen Sjo Smeets (5) en – in extremis – Henk Jan Beukema (2) niet tot scoren en stokte de teller bij 3,5. De uitslagen en stand in 3H kun je hier bekijken.

Bij De Stukkenjagers 4 bracht de allerlaatste partij wél de gewenste apotheose. In de thuismatch tegen WLC 2 smaakte Jan Otten (7) het genoegen om met zijn zege meteen ook een matchpunt veilig te stellen. Eerder hadden Elias De Reese (2) en Hans van Iersel (3) gewonnen, terwijl Bas Rosheuvel (5) en Marsel van Hoorn (8) remise speelden. Yuri Gassner (1), Kienfong Lie Kwie (4) en Guus Vermeulen (6) dolven het onderspit. De uitslagen en stand in groep 4I staan hier.

Alle scores zijn verwerkt in de Eeuwigdurende Stukkenjagers-ranglijst en de Stukkenjagers-ratinglijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *