Drie matchpunten in KNSB-competitie

Op 5 februari mochten alle zeven Stukkenjagers-teams weer aan de bak in de KNSB-competitie. Helaas bleef de oogst beperkt tot drie matchpunten.

De Stukkenjagers 1 had achteraf bezien de ‘echte’ koppositie in 1B kunnen grijpen. Maar achteraf is het vooral mooi wonen; tegen Blerick 1 leed ons vlaggenschip de kleinste der nederlagen: 4,5-5,5. Zat er meer in? Erwin Kalle legde aan bord 1 een 2350-speler het vuur na aan de schenen, maar het toreneindspel met pluspion was remise. Aan de overige borden was er weinig zicht op een beter resultaat. De zeges van Stefan Beukema (3) en Herman Grooten (4) waren net niet genoeg om de nederlagen van Sam Baselmans (8), Tommy Grooten (9) en Constantijn Beukema (10) te compenseren. Nick Bijlsma (2), Cesar Becx (5), Sjoerd van Roon (6) en Luuk Baselmans (7) remiseerden, veelal moeizaam. De uitslagen en stand in 1B vind je hier.

De Stukkenjagers 2 mocht blij zijn dat Messemaker 1847 met vier invallers aantrad, zodat er opeens van een gelijkwaardige krachtmeting sprake was. Op enig moment leken de twee matchpunten binnen handbereik, maar uiteindelijk werd een halve dop hun deel: 4-4. Winst was er voor Erik Dignum (3), John Greunsven (6) en Peggy van Amerongen (8), terwijl Ruud Feelders (4) en Rudolf Kat (5) het punt deelden. Dat hadden Peter Huibers (1),  Fré Hoogendoorn (2) en Leendert Pols (7) ook wel willen doen, maar het lukte net niet. De uitslagen en stand in 2D vind je hier.

Ook De Stukkenjagers 3 trof een verzwakte tegenstander, maar kon daar net niet optimaal van profiteren. Tegen Blerick 2 werd het 4-4. Sjo Smeets (1) en Elias De Reese (4) wonnen, terwijl Reinier Jaquet (2), Joppe Raats (4), Mark van Beurden (5) en Ron de Veen (6) remiseerden. Paul Castermans (7) en Lex Karstens (8) dolven het onderspit. De uitslagen en stand in 3H vind je hier.

Voor het door afzeggingen geplaagde De Stukkenjagers 4 leek de uitwedstrijd tegen Maastricht een brug te ver. Het komt zelden voor dat we van tevoren moeten melden dat we een bord leeg laten. Het resterende zevental weerde zich kranig tegen de gedoodverfde kampioen, maar kon een 6,5-1,5 nederlaag niet voorkomen. De positieve scores: een knappe zege van Guus Vermeulen (3) op een 1950-speler en een dito remise van Wout Verboven (1) tegen een 2150-speler. Helaas waren er geen punten weggelegd voor Yuri Gassner (3), Bas Rosheuvel (4), Thomas Tepe (6), Tsz Keung Wong (7) en Marsel van Hoorn (8). De uitslagen en stand in 4I vind je hier.

De Stukkenjagers 5 reisde naar Sint-Oedenrode om daar de Rooise Dam- en Schaakvereniging te bestrijden. De uitslag was conform het minieme ratingverschil: 4-4, waarmee SJ 5 het eerste matchpunt binnenhaalde. In deze wedstrijd zonder remises waren Leo van Gelder (3), Emil Voorhorst (5), Ton Renes (6) en Roger Bougie (8) onze helden van de dag. Geen succes was er voor Bastiaan van de Rijt (1), Pranav Paithane (2), Jeroen van de Rijt (4) en Jan Weijters (7). De uitslagen en stand in 5G vind je hier.

Ook de uitwedstrijd van De Stukkenjagers 6 tegen SVO 2 verliep ratingconform en zonder remises. Het werd 5-3 voor de Oisterwijkers, met persoonlijk succes voor Cees Zoontjens (3), Hans van Driel (5) en Frans Pistorius (7). Nederlagen waren er voor Ivar van der Heide (1), Wil Wouts (3), René Davidse (4), Paul Vermee (6) en Ad Haans (8). De uitslagen en stand in 6F vind je hier.

De Stukkenjagers 7 miste topper Jens Korzilius, en zag ook nog eens zijn andere kopman Tsz Keung Wong weggekaapt worden door SJ 4. Gegeven die tegenslagen is het bijzonder knap dat de nederlaag tegen de ratingkleppers van RSG beperkt bleef tot 6,5-1,5. In Roosendaal boekte Max Mutter aan het eerste bord een zeer knappe remise tegen een 1950-speler. Ton van den Heuvel (3) en Fong You Yee (5) vielen in de vorige ronde in bij SJ 6 en troffen nu dezelfde 1600-spelers. Met verwisselde kleuren sleepte Ton een knappe remise uit het vuur. Het derde halfje werd ingebracht door Gijs Walker (8). Maar daarmee was de koek op, want net als Fong You kwamen Jeffrey van Huijgevoort (2), Jan Bergsma (4), Hans Groffen (6) en debutant Fons van Leersum (7) niet tot scoren. De uitslagen en stand in 6F vind je hier.

Inmiddels zijn alle uitslagen verwerkt in de Eeuwigdurende Stukkenjagers-ranglijst, de seizoensranglijst en niet te vergeten de Stukkenjagers-rating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *