Dromen van de Meesterklasse en… degradaties!

De zes Stukkenjagers-teams die op 2 april aantraden in de KNSB-competitie wisten samen ‘maar’ vier matchpunten te verzamelen. Dat leidt tot een breed scala aan verwachtingen…

De Stukkenjagers 1 ging op bezoek bij SV Spijkenisse 1, op papier iets zwakker dan de onzen. Daar was lange tijd niet veel van te merken, maar in de slotfase van diverse partijen bleken wij toch handiger. De score werd geopend door een prima zege van invaller Rudolf Kat (9), later zouden ook Sjoerd van Roon (1), César Becx (2), Stefan Beukema (4), Herman Grooten (5) en Sam Baselmans (7) een vol punt noteren. Voor Nick Bijlsma (8) was er remise, terwijl Erwin Kalle (3), Luuk Baselmans (6) en Constantijn Beukema (10) na lange strijd de vlag moesten strijken.

De uitslagen en stand in 1B vind je hier, de persoonlijke scores hier. Zoals je kunt zien is SJ 1 in deze Klasse der Gelijken volop in de race voor promotie. Hoewel ‘gelijken’… in de resterende ronden neemt het eerste het op tegen de ratingtoppers Vianen/DVP (23 april) en LSG 2 (21 mei). Maar toch: twee keer winnen en erop vertrouwen dat Krimpen aan den IJssel – dat nog drie duels te goed heeft – nog een puntje verspeelt en onze vierde entree in de Meesterklasse zou een feit zijn. (We) dream on! 

Voor De Stukkenjagers 2 lonkt een geheel ander toekomstperspectief: de derde klasse. Het team speelde eerder dit seizoen meerdere net-niet-wedstrijden in 2D. Uit tegen SOPSWEPS ’29, dat juist nu in een 2200+-opstelling aantrad, moest het tweede echter een ruime nederlaag slikken: 6-2. In Hilversum trof Ruud Feelders (8) als enige een gelijkwaardige tegenstander, hij won. Peggy van Amerongen-Jansen (3) en Fré Hoogendoorn (7) behaalden een prima puntendeling, maar dat zat er voor Leendert Pols (1), Arjen van Amerongen (2), John Greunsven (4), Erik Dignum (5) en Peter Huibers (6) niet in.

De uitslagen en stand in 2D vind je hier, de persoonlijke scores staan hier. SJ 2 zal de resterende duels tegen ’t Pionneke 1 (23 april) en WLC 1 (21 mei) moeten winnen om zich te handhaven. 

De Stukkenjagers 3 verkeert in 3H in eenzelfde situatie als SJ 2: hekkensluiter met de opdracht om nog (drie à) vier matchpunten te peuren uit de resterende wedstrijden tegen Dubbelschaak ’97 1 (23 april) en HSC 1 (21 mei). Dat is het gevolg van de 6-2 nederlaag bij concurrent Kempen Combinatie 1. Voor deze match in Veldhoven moesten vier kernspelers verstek laten gaan. Er waren bekwame invallers, maar de oogst bleef steken bij een winstpartij van Elias De Reese (2) en remises van Joppe Raats (3) en Paul Castermans (7). Helaas kwamen Wout Verboven (1), Martijn Blom (4), Maarten Werkhoven (5), Mark van Beurden (6) en Ron de Veen (8) niet tot scoren.

De uitslagen en stand in 3H vind je hier, de persoonlijke scores kun je hier bekijken.

De Stukkenjagers 4 had wederom een vrije ronde, maar kan zich opmaken voor de resterende optredens tegen De Juiste Zet 1 (23 april) en De Vughtse Toren 1 (21 mei). Zoals bekend zal er door de terugtrekking van twee teams uit 4I geen team degraderen. De persoonlijke scores van ons team zie je hier.  

De Stukkenjagers 5 leek in de eerste helft van het seizoen (aan) de sukkel in 5G, waarmee we overigens niet bedoelen dat de wat oudere heren in dit team het digitaal niet meer kunnen bijbenen. Integendeel: de scherpte is helemaal terug. Thuis tegen subtopper Eindhoven 3 konden dankzij de 5-3 winst zelfs het vierde én vijfde matchpunt worden bijgeschreven, waardoor degradatie geheel onverwacht is afgewend. Zegepralen waren er voor invaller Thomas Kaufmann (2), Ton Renes (6), Roger Bougie (7) en Carlo Butalid (8), terwijl Bastiaan van de Rijt (1) en Jeroen van de Rijt (4) het punt deelden. Dat Jan Weijters (3) en Leo van Gelder (4) het niet redden, kon alleen hun pret een beetje drukken.

De uitslagen en stand in 5G vind je hier, nog meer persoonlijke details staan hier. Het vijfde sluit het seizoen op 21 mei af met een thuiswedstrijd tegen het al iets vermoedende Dubbelschaak ’97 2.

De Stukkenjagers 6 leed in de thuiswedstrijd tegen de talentjes van Best Moves 1 een overwacht grote nederlaag: 2-6. Net als in de vorige wedstrijd waren Bert Wels (7) en invaller Yoran Viveen (8) succesvol, maar dat gold niet voor Ivar van der Heide (1), Cees Zoontjens (2), René Davidse (3), Hans van Driel (4), Paul Vermee (5) en Frans Pistorius (6).

De kans dat SJ 6 in de slotwedstrijd tegen Staunton Etten-Leur 1 (21 mei) de gisteren veroverde staartklassering gaat opgeven moet bescheiden worden ingeschat. De uitslagen en stand in 6F vind je hier, terwijl je hier kunt bekijken wat eenieder heeft bijgedragen.

De Stukkenjagers 7 specialiseert zich in het debuutjaar in spannende wedstrijden. Voor de derde keer in successie viel het kwartje net de verkeerde kant op: 3,5-4,5 bij SV Oisterwijk 2. Winst was er voor Tsz Keung Wong (1), last-minute invaller annex debutant Nikolai Viljoen (7) en Gijs Walker (8). Opgeteld bij de remise van Jens Korzilius (2) was het net niet genoeg, want Ton van den Heuvel (3), Jeffrey van Huijgevoort (4), Jan Bergsma (5) en Fong You Yee (6) konden het niet bolwerken.  

De uitslagen en stand in 6F vind je hier, eenieders scores hier. SJ 7 kan op 21 mei in Cinecitta de prima vijfde plaats veiligstellen door niet van Kempen Combinatie 4 te verliezen.

Inmiddels zijn alle uitslagen verwerkt in de Eeuwigdurende Stukkenjagers-ranglijst, de seizoensranglijst en niet te vergeten de Stukkenjagers-rating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.