Een spannende dag in de zaterdagcompetitie

Zaterdag 26 november komen zeven van de acht zaterdagteams van De Stukkenjagers weer in actie – het achtste heeft een vrije ronde. De Stukkenjagers 1 tot en met 4 gaan op reis, De Stukkenjagers 5 tot en met 7 spelen vanaf 12.00 uur in het vertrouwde Cinecitta. Fans zijn uiteraard van harte welkom aan de Willem II-straat 29. Er staat ‘best veel’ op het spel in deze vierde dan wel derde ronde.

Apeldoorn 1 – De Stukkenjagers 1 

Of eigenlijk: Amevo Apeldoorn 1. Zo’n sponsornaam geeft meestal aan dat het kwaad kersen eten wordt. Dat geldt zeker voor dit bezoekje aan de landskampioen. In een voorafgespeelde partij kreeg Sjoerd van Roon al een voorproefje; hij verloor van nationaal kampioen en grootmeester Max Warmerdam. Het zou niemand verbazen als ons vlaggenschip zijn eerste echt dikke nederlaag in de Meesterklasse gaat lijden. Maar zo ver is het nog niet, ieder heeft zestien pupkes en één denkhoofd, nietwaar?  

S. Landau Axel 1 – De Stukkenjagers 2 

In 3G gaat het tweede met drie zeges samen met Goes 1 aan kop. Het zou mooi zijn als uit tegen de altijd lastig(te bereiken)e Zeeuwen een vierde kraal aan de ketting komt. Maar op papier zijn de teams aardig aan elkaar gewaagd…

Blerick 2 – De Stukkenjagers 3 

Ook het derde speelt, in 4H, een wedstrijd van vitaal belang. Het gaat op bezoek bij koploper Blerick 2, op welk team het één matchpunt achterstaat. Bij verlies zou het weleens een uitbolseizoen kunnen worden, maar bij winst… Op papier zijn de Limburgers sterk genoeg om die droom aan diggelen te slaan, maar Saoedi-Arabië en Japan houden de hoop zeer levend.

Middelburg 1 – De Stukkenjagers 4 

Na de nederlaag in ronde 3 zijn de titelaspiraties van het vierde al bijna gedoofd, maar handhaven in 4G, dat moet toch kunnen na de mooie start. Als er van de op papier niet zo sterke Zeeuwen gewonnen wordt, komt dat doel al prettig dichtbij. Ook een vierpuntenwedstrijd dus. 

De Stukkenjagers 5 – DSC Dongen 1

Het vijfde verbaast eveneens in positieve zin, in hun vijfdeklassegroep hadden ze een kickstart met twee zeges. Net als de favoriet uit Dongen. Die brengt zoveel meer rating achter de borden dat we gaan strijden vanuit het schuttersputje van de underdog.   

De Stukkenjagers 6 – DSC Dongen 2

Het zesde boekte al één knappe zege in 6F, maar er moeten bij deze wedstrijd eerst wat zeilen worden bijgezet om volledig aan te treden. Of er dan nog energie overblijft om aan matchpunten te ruiken valt te bezien.   

De Stukkenjagers 7 – Maastricht 3

Het zevende is qua rating het allerzwakste team in de hele KNSB-competitie. En niet dat er zwaar underratede internetwizzards in zitten, hun ratings zijn stuk voor stuk een onwrikbare erfenis uit een schaakrijk verleden. Des te ongelooflijker dat er in twee ronden evenzovele overtuigende zeges uitrolden. Maar Maastricht 3, met die ratings… nee, dan zal het deze keer toch van fataal fileleed of een wilde treinstaking moeten komen. Of mogen we hopen dat dit tekstje zo prikkelt dat… ?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *