Externe: 9 uit 14, hoop op handhaving en titel

Groninger Combinatie 1 – De Stukkenjagers 1   4,5-5,5

Het eerste is alive and kickin’ in de Meesterklasse! De gastheren traden niet in hun sterkste opstelling aan, waardoor er een gelijkwaardige strijd ontstond. Luuk Baselmans (2), Bob Jansen (4), Stefan Beukema (6), Jasper Beukema (7) en Helmut Froeyman (8) brachten samen 5 bordpunten binnen, en bij een 5-4 stand smaakte Erwin Kalle (5) het genoegen om zwarts laatste pion te elimineren voor het beslissende halfje. Daarmee waren de nederlagen van Sjoerd van Roon (1), Sam Baselmans (3), Nick Bijlsma (9) en Herman Grooten (10) in één klap vergeten. Door deze zege blijft de hoop op handhaving intact. Weliswaar staat het vlaggenschip eigenlijk nog onder de rode streep, Zuid Limburg heeft namelijk nog een inhaalwedstrijd tegen Paul Keres tegoed, op 15 april. Mocht die wedstrijd niet in een zege voor Zuid Limburg eindigen, dan heeft ons team de kans op handhaving in eigen hand. De rivalen Zukertort Amstelveen en Zuid Limburg spelen in de slotronde namelijk tegen elkaar. Beiden hebben meer bordpunten dan de onzen, die dus in de slotronde meer matchpunten moeten halen dan één van deze concurrenten.   

Op 22 april is die centrale slotronde in Bunschoten-Spakenburg. SJ 1 speelt dan tegen Paul Keres.

Stand MK en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 1

Bergen Op Zoom 1 – De Stukkenjagers 2   1,5-6,5

Het tweede moest tegen de hekkensluiter, dat dankzij een versterking een op papier even sterke opstelling had als SJ 2. Maar het papier bleek voor één keer niet echt geduldig, want opvallend vlot brachten achtereenvolgens Tommy Grooten (6), Joppe Raats (1), Peter Huibers (3) en Erik Dignum (7) de 4-0 op het bord. Een remise van César Becx (5) stelde de teamzege veilig, waarna ook Fré Hoogendoorn (8) en Elias De Reese (2) het punt deelden met hun tegenstanders. Het slotpunt werd op fraaie wijze gezet door Constantijn Beukema (4), die het gambiet van de sterke Bergense invaller omzette in een eigen strakke aanval. 

Door deze zege behoudt SJ 2 de koppositie. Om op 22 april de titel annex terugkeer naar de tweede klasse binnen te halen moet er minimaal een gelijkspel behaald worden tegen De Giessen en Linge in Giessenburg.

Stand 3G en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 2

De Kempen Combinatie 2 – De Stukkenjagers 3   3,5-4,5

Ook het derde speelde tegen de hekkensluiter, maar dit werd geen walk-over. Toch werden de matchpunten veiliggesteld dankzij hele punten van Paul Castermans (bord 3, nu 6 uit 6!), Reinier Jaquet (5), Arjen van Amerongen (6) en Peggy van Amerongen (8), plus een remise van John Greunsven (2).  Verlies was er voor Sjo Smeets (1), Hans van Iersel (4) en Marleen van Amerongen (7). Het derde blijft door deze zege tweede in de rangschikking, maar de titel gaat naar Blerick 2. 

Op 22 april sluit SJ 3 het seizoen af in Eindhoven, tegen het in degradatienood verkerende WLC 2.

Stand 4H en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 3

De Drie Torens 2 – De Stukkenjagers 4  4-4

Het vierde was op papier gelijkwaardig aan de stadgenoten en dat kwam ook in de wedstrijd tot uiting. Winst was er voor Kienfong Lie Kwie (5) en Guus Vermeulen (7), terwijl Ron de Veen (1), Thomas Kaufmann (3), Lex Karstens (4) en Toon Stuart (8) een halfje scoorden. Helaas gingen Patricia de Wit (2) en Bas Rosheuvel (6) onderuit. 

Op 22 april gaat SJ 4 op bezoek bij EGS in Goirle. Bij winst gloort de (huidige) tweede plaats in de eindrangschikking, bij verlies de vijfde… nog heel goed.

Stand 4G en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 4

De Stukkenjagers 6 – EGS 2   5,5-2,5

Het zesde was duidelijk te sterk voor de Goirlenaren. De hele punten werden binnengebracht door Jop Bogaers (2), Ton Renes (3), Nico van Ham (4), Ton van den Heuvel (6) en Theo van den Hoek (8), terwijl Carlo Butalid (5) remiseerde. Jan Verbiest (1) en Jan van den Dries (7) dolven deze keer het onderspit.

Het zesde nam bij Agora samen met SJ 7 afscheid van het seizoen, dat een zeer verdienstelijke derde plaats opleverde. 

Stand 6F en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 6

De Stukkenjagers 7  – HMC Den Bosch 5    1-7

Het zevende kon niet stunten tegen de gasten, die zich overtuigend tot kampioen kroonden. Held van de dag was Daan van Kalken (6), die een 1400-plusser versloeg. Cees Zoontjens (1), Ivar van der Heide (2), Frans Pistorius (2), Wil Wouts (4), Hans van Driel (5), Jan Bergsma (7) en Nico Dignum (8) moesten deze keer spitsroeden lopen. Toch keek SJ 7 in Agora terug op een bijzonder geslaagd seizoen, waarin het – als állerzwakste team in de KNSB-competitie – toch knap 6 matchpunten en een vijfde plaats in de eindrangschikking behaalde.

Stand 6G en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 7

Stukkenjagers 8 – De Kentering 3   2-2

Wederom een knap gelijkspel van het achtste in de NBSB-viertallencompetitie! Aan de topborden wonnen Max Mutter (1) en Mika de Jong (2) van 1400-plussers. Yoran Viveen (3) en last-minute invaller Bert Wels (tegen zijn ouwe kluppie) kwamen niet aan scoren toe. Door dit resultaat wipte SJ 8 nog net naar de zevende plaats in de eindrangschikking.

Stand Zaterdag 1B en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 8.

 

4 gedachten over “Externe: 9 uit 14, hoop op handhaving en titel

      1. Tis natuurlijk ook een compliment voor de Stukkenjagers (jij) die heel actueel de zaken bijhouden!

        1. Dat geef ik graag ongeopend door aan al die verslagenschrijvers, hoor… ik hoef ze er alleen maar op te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.