Externe: hoe staan we ervoor?

Op zaterdag 1 april spelen zeven van de acht teams van De Stukkenjagers weer aan in de ‘externe competitie’. De Stukkenjagers 5 is al uitgespeeld en werd keurig tweede in 5I. De Stukkenjagers 1, 2, 3 en 4 spelen uitwedstrijden; De Stukkenjagers 6, 7 en 8 spelen vanaf 12.00 uur thuis in Cinecitta. Fans zijn uiteraard van harte welkom aan de Willem II-straat 29. Hoog tijd voor de voorbeschouwingen…

Groninger Combinatie 1 – De Stukkenjagers 1 

Het vlaggenschip deelt in de Meesterklasse de 8e tot en met 10e plaats met Zukertort Amstelveen en Het Witte Paard Sas van Gent. Omdat die twee elkaar nog treffen én SJ 1 over minder bordpunten beschikt, zullen er naar alle waarschijnlijkheid nog 3 matchpunten uit twee wedstrijden nodig zijn voor handhaving. Kleine kans gezien de te verwachten tegenstand, maar ze gaan ervoor. In twee opzichten, want het merendeel van de teamleden strijkt op vrijdag al neer in het Groningse. Wat een team, wat een spelers!

Bergen op Zoom 1  – De Stukkenjagers 2 

De missie van het tweede in 3G is duidelijk: nog 3 matchpunten uit de resterende twee duels halen en ze zijn kampioen. De West-Brabanders verkeren daarentegen in acute degradatienood en zullen dus optimaal gemotiveerd zijn om SJ 2 een hak te zetten. De ratingverschillen zijn ook weer niet zodanig dat het een appeltje-eitje zal zijn voor de onzen. Oppassen dus!

Kempen Combinatie 2 – De Stukkenjagers 3 

Het derde is inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats in 4H en werkt recentelijk fanatiek aan het doelsaldo. Dat zal de in degradatienood verkerende gastheren niet als muziek in de oren klinken. We gaan het zien in Veldhoven.

De Drie Torens 2 – De Stukkenjagers 4 

Het vierde is na de ongelukkige nederlaag in de vorige ronde bevrijd van titelaspiraties in 4G. Nu is het zaak in de race te blijven voor de tweede plaats. Op bezoek bij de stadgenoten, nog in degradatienood, zal het naar (rating)verwachting een spannende strijd worden.  

De Stukkenjagers 6 – EGS 2

Het zesde staat vierde in 6F, maar mag bij winst op de Goirlenaren hopen op een nóg hogere eindklassering. Die kan dan na afloop – samen met SJ 7 – gevierd worden bij Agora. 

De Stukkenjagers 7 – HMC Den Bosch 5

Het zevende heeft al 6 matchpunten bijeengeschaakt in 6G, maar krijgt nu te maken met de koploper die moet winnen om de titel zeker te stellen. SJ 7 moet hopen dat de zenuwen de Bosschenaren te veel worden, want op papier gaat het niet lukken een spaak in hun wiel te steken …

De Stukkenjagers 8 – De Kentering 3 

Het achtste debuteerde verdienstelijk in de viertallencompetitie van de NBSB, maar heeft nog wat pech met de matchpunten. Zouden ze in de slotronde alsnog een tweeklapper kunnen maken tegen de gasten uit Rosmalen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.