Externe: waar gaat dat heen?

Vier van de zeven KNSB-teams van de Stukkenjagers kwamen op zaterdag 23 april in actie. Het leverde twee schamele matchpunten op. Die werden echter gevierd voor acht…

De Stukkenjagers 1 trad deze keer aan met een ratinggemiddelde van 2216. Zou het voldoende zijn om medekoploper Vianen/DVP 1 (2292) onderuit te halen? Op papier lastig, maar als Constantijn Beukema (1927) erin slaagt grootmeester Berelowitch (2502) tot een zetherhaling te dwingen is de strijd al bijna gelijk. Voeg daarbij de soepele puntendeling van Erwin Kalle (bord 7) tegen een 2300-plusser en de ratingverwachting draait opeens om in ons voordeel. Dat kreeg gestalte in zeges van Jasper Beukema (2), Herman Grooten (6), Sam Baselmans (8) en Sjoerd van Roon (10). Dat Stefan Beukema (5) en Nick Bijlsma (9) hun voordeel zagen verzanden in remise en César Becx (3) en Luuk Baselmans (4) uiteindelijk het loodje legden kon de pret bij de Griek allerminst drukken.

Door de 6-4 zege wordt de match op 21 mei bij LSG 2 nu een rechtstreeks duel om de titel en promotie naar de Meesterklasse. De Leidenaren hebben nog een competitievervalsende inhaalwedstrijd tegen Blerick in juni te goed, maar duidelijk is wel dat SJ 1 naar alle waarschijnlijkheid niet genoeg heeft aan een gelijkspel.

De persoonlijke uitslagen en stand in 1B vind je hier.

Ook de spelers van De Stukkenjagers 2 verkeren na de nipte nederlaag tegen ’t Pionneke nog in onzekerheid over de afloop van het seizoen. Nou ja, enkel mathematisch dan. Degradatie uit 2D valt alleen te ontlopen als er in de slotronde twee matchpunten én 5,5 bordpunten méér worden behaald dan Zuid Limburg 2 én de match tussen De Combinatie en Messemaker 1847 niet rond 4-4 eindigt. Kortom, daar helpt zelfs geen heel léger Beugelsdijken meer aan. Gelukkig ziet bijna niemand op tegen een terugkeer naar de derde klasse. 

Winstpartijen waren er voor Peter Huibers (6) en Arjen van Amerongen (8), terwijl Peggy van Amerongen (1), Ruud Feelders (2) en John Greunsven (3) een halfje scoorden. Geen succes was er weggelegd voor Rudolf Kat (4), Erik Dignum (5) en invaller Erwin Meeuwsen (7): 3,5-4,5.

Het wedstrijdformulier en de stand in 2D staan hier

Spijtiger is de – wél zekere – degradatie van De Stukkenjagers 3 uit de derde klasse. Tegen Dubbelschaak ’97 1 presteerde het team eigenlijk prima, maar toch werd het – voor de vijfde keer dit seizoen – een 4,5-3,5 nederlaag. De voorafgespeelde partij van Martijn Blom (3) bleef zaterdag de enige bordzege. Onze youngsters Wout Verboven (1), Joppe Raats (2) en Elias De Reese (5) hielden de Boxtelse ratingtoppers prima in bedwang, en ook Henk Jan Beukema (4) en Paul Castermans (7) remiseerden. Net niet genoeg om de nederlagen van Sjo Smeets (6) en Ron de Veen (8) te compenseren.

Hier kun je zien wat er gescoord werd in 3H en door wie.

De Stukkenjagers 4 moest all the way naar Reijmerstok om De Juiste -Z- partij te geven. Het enthousiasme voor deze trip beperkte zich helaas tot zeven spelers. De twee invallers – Thomas Kaufmann (5) en Tsz Keung Wong (7) – maakten met hun winstpartijen een mooie ratingklapper. Helaas moesten Kienfong Lie Kwie (1), Yuri Gassner (3), Guus Vermeulen (4), Thomas Tepe (6) en Marieke Sarton (8) de vlag strijken: 2-6. 

De standen en persoonlijke uitslagen van groep 4I bekijk je hier.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.