‘Halve’ oogst in externe competitie

De Stukkenjagers 1 – Charlois Europoort 1  4-6

Het eerste kreeg in de met twee invallers aantredende Rotterdammers voor het eerst een opponent met een nagenoeg gelijke gemiddelde rating. Ondanks fel verzet werd deze kans om de degradatienood te verlichten niet gegrepen. Sam Baselmans won aan bord 2 van een sterke IM en ook voor Herman Grooten (10) was er succes. Invaller Erik Dignum (6) zorgde voor een knappe puntendeling, en die score noteerden ook Nick Bijlsma (1), Helmut Froeyman (8) en Bob Jansen (9). Helaas waren er geen punten voor Stefan Beukema (3), Luuk Baselmans (4), Sjoerd van Roon (5) en Erwin Kalle (7). Pleister op de wonde was dat de andere degradatiekandidaten ook verloren, zodat de hoop op handhaving nog intact blijft.  

Overigens zijn Bob Jansen (TPR 2479) en nu ook Sam Baselmans (TPR 2452) nog volop in de race voor het behalen van een IM-norm.

Op 1 april volgt de uitwedstrijd tegen Groninger Combinatie 1. Da’s geen grap.

Stand MK en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 1

De Stukkenjagers 2 – Charlois Europoort 3  6-2

Het tweede bleef soeverein op titelkoers, daarbij geholpen door de sterk verzwakte Rotterdammers. Die verscheen onaangekondigd met maar zeven spelers, geen leuke ervaring voor Joppe Raats (2). Al vrij snel tekende zich een ruime zege af door winstpartijen van Elias De Reese (3), Wout Verboven (4), Tommy Grooten (5) en later ook John Greunsven (6). Aan het topbord remiseerde Peter Huibers, en ook Fré Hoogendoorn (7) moest daarin uiteindelijk berusten. Over schlemiel van de dag gesproken: César Becx (8) wilde na een partij met wisselende kansen in het verre eindspel remise uit de weg gaan. Dat lukte niet op het bord, maar wel op de klok; niet voor het eerst overschreed hij pardoes de tijd. Op 11 maart gaat de promotiejacht verder in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Bergen op Zoom 1.

Stand 3G en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 2

De Stukkenjagers 3 – De Vughtse Toren 1  7,5-0,5

Een walk-over voor het derde. Hans van Iersel (1) mocht zich met een remise tot de schlemiel van de dag kronen, dankzij hele punten van Arjen van Amerongen (2), Ruud Feelders (3), Peggy van Amerongen (4), Mark van Beurden (5), Paul Castermans (6), Reinier Jaquet (7) en Sjo Smeets (8). Het derde klimt door deze zege naar de tweede plaats in de rangschikking. Helaas zullen ze niet de beste nummer 2 in de vierde klasse worden, een plek die bij terugtrekking van een team uit de hogere klassen nog kans geeft op promotie.

Op 1 april kan er bij Kempen Combinatie 2 in Veldhoven wellicht verder worden gewerkt aan het doelsaldo.

Stand 4H en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 3

De Stukkenjagers 4 – D4 1  3-5

Stiekem hoopten we dat het vierde zijn bijzonder knappe reeks ook tegen de sterke Oosterhouters zou kunnen voortzetten. En verrek, die traden in een milde opstelling aan, waardoor de hoop nog verder opflakkerde. Helaas mocht het niet zo zijn, al waren er aan zeker drie borden kansen op meer. Zoals het ging wist alleen Thomas Kaufmann (3) te winnen, terwijl Ron de Veen (1), Kienfong Lie Kwie (5), Guus Vermeulen (7) en Toon Stuart (8) het punt deelden. Verlies was er voor Patricia de Wit (2), Lex Karstens (4) en Bas Rosheuvel (6). Door dit resultaat verdwijnt de kans op een sensationele promotie aan de horizon, hij hangt nu levensgroot boven Roosendaal.

Op 1 april blijft SJ 4 in Tilburg, het gaat op bezoek bij De Drie Torens 2.

Stand 4G en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 4

ESV 4 – De Stukkenjagers 5  4-4

Het vijfde vocht zich in Eindhoven terug van een 4-1 achterstand en stelde met dit gelijkspel een keurige tweede plaats in de eindrangschikking veilig. Dat was in dit geval te danken aan zeges van Jan Otten (3), Emil Voorhorst (7) en Thomas Tepe (8), terwijl Bastiaan van de Rijt (1) en Michel Timmermans (2) het punt deelden. Geen score was er deze keer voor Jeroen van de Rijt (4), Jens Korzilius (5) en Tsz Keung Wong (6). Op 1 april is SJ 5 vrij. 

Stand 5I en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 5

HSC Helmond 3 – De Stukkenjagers 6  4-4

Het zesde deelde punten met de hekkensluiter, maar dat gold niet voor Jan Verbiest (1), Carlo Butalid (4) en Jan van den Dries (5): zij wonnen hun partij. Remise was er voor Theo van den Hoek (6) en invaller Nikolai Viljoen (8). Voor Ton Renes, (2), Nico van Ham (3) en de andere invaller Nico Dignum (7) kwam er deze middag niets uit het vat.

SJ 6 speelt op 1 april de slotwedstrijd, thuis tegen EGS 2. Bij winst gloort een keurige derde plaats in de eindrangschikking.  

Stand 6F en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 6

Kempen Combinatie 4 – De Stukkenjagers 7  4-4

De tegenstander liet in de loop van zaterdagmorgen weten dat het twee borden leeg zou laten. De ‘eer’ van een reglementair punt viel Hans van Driel en Paul Vermee te beurt. Niet leuk. Wel leuk, zeg maar gerust geweldig, waren de winstpunten die Frans Pistorius (2) en invaller Bruno Culotti (3) tegen 1600-plussers boekten. Het werd alsnog een gelijkspel, want Jan Bergsma (6), Daan van Kalken (7), Bert Wels (8) en uiteindelijk ook captain Wil Wouts (1) legden het loodje.

Het zevende komt zo op een fraaie 6 matchpunten en mag op 1 april in Cinecitta proberen om koploper HMC 5 te dwarsbomen in zijn titelaspiraties.

Stand 6G en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 7

OSV 4 – Stukkenjagers 8   3,5-0,5

Een breukje in de opgaande lijn van SJ 8. Gijs Walker zorgde voor een lichtpuntje met remise aan bord 4, maar Max Mutter (1), Yoran Viveen (2) en Mika de Jong (3) kwamen niet tot scoren.

Op 1 april besluit het achtste zijn debuutseizoen met een thuiswedstrijd tegen De Kentering 3

De persoonlijke uitslagen en stand in ‘Zaterdag 1B’ vind je met wat klikken of scrollen op de NBSB-site.

Niet onvermeld mag blijven dat een 15-koppige selectie uit De Stukkenjagers 2, 3, 4 en 7(!) de dag afsloot met een gezellig samenzijn bij Agora.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.