Het gaat erom spannen in de competitie

Op zaterdag 11 maart treden alle acht teams van De Stukkenjagers weer aan in de competitie. Voor drie van de acht teams is het extra spannend, vanwege de strijd om handhaving of promotie. De Stukkenjagers 5, 6, 7 en 8 hebben uitwedstrijden; De Stukkenjagers 1, 2, 3 en 4 spelen vanaf 12.00 uur thuis in Cinecitta. Fans zijn uiteraard van harte welkom aan de Willem II-straat 29. Alvast een rondje langs de velden.

De Stukkenjagers 1 – Charlois Europoort 1

Het vlaggenschip is dankzij de knappe zege op Zukertort Amstelveen langszij gekomen bij twee collega-degradatiekandidaten. Maar omdat die elkaar nog treffen en het doelsaldo ongunstig is, zullen er nog minstens drie matchpunten uit de resterende drie duels nodig zijn voor een reële kans op handhaving. Wie weet, tegen de drievoudig landskampioen uit Rotterdam?

De Stukkenjagers 2 – Charlois Europoort 3

Het tweede is de trotse koploper in 3G en staat twee matchpunten voor op Souburg en Goes. Omdat eerstgenoemde ploeg over meer bordpunten beschikt, zou een nederlaag het rooskleurige perspectief doen vervagen. Tegen de solide Rotterdamse middenmoter zal het wel een pittige klus worden om de matchpunten in Tilburg te houden.

De Stukkenjagers 3 – De Vughtse Toren 1

Het derde dobbert in 4H probleemloos richting derde plaats. Voor het bijna imaginaire geval dat er nog meer in het vat zit is een ruime zege op de Vughtenaren een voorwaarde. 

De Stukkenjagers 4 – D4 1

Het vierde lijkt in 4G met De Pion 1 in een bordpuntenrace om de titel verwikkeld. Maar laten we de matchpunten niet vergeten. Het binnenhalen van de volgende twee zal een zeer zware klus worden, want de bezoekende Oosterhouters zijn op papier de sterkere ploeg én hebben zelf nog een kans(je) op de titel. 

ESV 4 – De Stukkenjagers 5

In 5I zijn er maar zeven ploegen en zo komt het dat het vijfde nu al zijn laatste wedstrijd van het seizoen speelt. Ze kunnen in Eindhoven (om 12.00 uur!) de kroon op een sterk seizoen zetten: bij winst is de tweede plaats hun deel. Sterker nog: als ze ruim winnen is er zelfs nog een kans om de beste nummer 2 van alle vijfdeklassegroepen te worden. In dat geval is er – bij terugtrekking van een team uit de hogere klassen – nog kans op promotie-via-de-achterdeur. 

HSC Helmond 3 – De Stukkenjagers 6 

Het zesde staat gedeeld derde in 6F, en speelt nog tegen de twee staartploegen. Als beide matches tot een goed einde worden gebracht is er sprake van een topseizoen. 

Kempen Combinatie 4 – De Stukkenjagers 7 

Het zevende heeft al 5 matchpunten gesprokkeld in 6G en gaat nu in Veldhoven in de slag met de collega-nummer 4 in de rangschikking. Klinkt kansrijk, maar de kenners weten – deze keer dan toch – wel beter. Tenminste, als deze formulering SJ 7 niet naar woeste hoogten prikkelt…

OSV 4 – De Stukkenjagers 8 

In het achtste, dat uitkomt in de viertallencompetitie van de NBSB, zit veel groeipotentie. Wedden dat ze in Oss de volgende twee matchpunten gaan pakken? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *