Nét niet, ruim niet en één lichtpunt

Ze konden dan toch doorgaan, de matches van de zeven Stukkenjagers-teams in de KNSB-competitie op 27 november. Hoewel er in zeker vier duels beter werd gepresteerd dan vooraf gedacht, leverde deze exercitie slechts een schamele twee matchpunten op.

Om maar meteen met het beste nieuws te beginnen: De Stukkenjagers 1 kon ‘gewoon’ in zijn sterkste opstelling spelen en dat rendeerde tegen DSC: 6,5-3,5. De Delftenaren misten drie vaste krachten en zetten dan maar een 1600-speler aan bord 2. Nadat Stefan Beukema aldaar de score geopend had, zouden ook Luuk Baselmans (5), Nick Bijlsma (6), Herman Grooten (7) en Erwin Kalle (8) een vol punt inbrengen. Voor César Becx (3), Sam Baselmans (4) en Tommy Grooten (9) was er een remise; daar kwamen Sjoerd van Roon (1) en Constantijn Beukema (10) net niet aan. De uitslagen en stand in 1B vind je hier.

De Stukkenjagers 2 moest het opnemen tegen ESV 1, zeg maar gewoon Eindhoven. Toch gemiddeld zo’n 120 elo-punten sterker, maar daar was lange tijd weinig van te merken. Uiteindelijk werd het toch 5-3 voor de gasten. Arjen van Amerongen (6) en Wout Verboven (8) smaakten het genoegen van een winstpartij, terwijl Erik Dignum (2) en Peter Huibers (3) een puntendeling noteerden. Verlies was er voor John Greunsven (1), Fré Hoogendoorn (4), Karel Storm (5) en Peggy van Amerongen (7). De uitslagen en stand in 2D vind je hier.

De Stukkenjagers 3 verloor voor de derde keer dit seizoen met het kleinst mogelijke verschil: 3,5-4,5 tegen het tweede van ESV. Naar verluidt leek het een kwartier voor het einde nog andersom te eindigen. De enige winstpartij aan onze kant kwam op naam van Joppe Raats (6), en het regende remises bij Henk Jan Beukema (1), Elias De Reese (2), Mark van Beurden (3), Reinier Jaquet (4) en Hans van Iersel (7). Niet tot scoren kwamen Ron de Veen (5) en Lex Karstens (8). De uitslagen en stand in 3H vind je hier.

Op de uitslag van De Stukkenjagers 4 was het lang wachten in Netstand. Dan hoop je als supporter van de uitclub dat de tegenstanders zo balen van de nipte thuisnederlaag dat ze dachten: die boete kan er nog wel bij. Maar helaas, in Steensel leed het vierde een 5,5-2,5 nederlaag. Bij de bordpunten zat ook nog een reglementaire overwinning. Guus Vermeulen (winst aan 5) en Bas Rosheuvel (remise aan 3) redden de eer. Voor Alexander Giemsa (2), Jan Otten (4), Marsel van Hoorn (6), Thomas Tepe (7) en Roger Bougie (8) was er geen succes weggelegd, al was Jan er wel heel dichtbij. De uitslagen en stand in 4I vind je hier.

De Stukkenjagers 5 had de ondankbare taak naar Groesbeek te reizen om als kanonnenvoer voor PION/Mook combinatie 2 te fungeren. Het ratingdeficit viel mee; gemiddeld maar 130 punten per bord. Zo bezien is de 6-2 nederlaag aan de ruime kant. Held van de dag was Leo van Gelder die aan bord 5 zegevierde. Ook Jeroen van de Rijt (4) en Jan Weijters (7) scoorden, maar dan een halfje. Bastiaan van de Rijt (1), Ton Renes (2), Emil Voorhorst (3), Carlo Butalid (6) en Jan van den Dries (8) moesten de eer aan de tegenstander laten. De uitslagen en stand in 5G vind je hier.

De Stukkenjagers 6 dacht van tevoren dat er bij het sterke RSG weinig te halen zou zijn. Dat bleek te kloppen. Alleen René Davidse (4) slaagde erin aan een nederlaag te ontsnappen, tegen een bijna-1600-speler nog wel.  Ivar van der Heide (1), Ton van den Heuvel (2), Wil Wouts (3), Hans van Driel (5), Fong You Yee (6), Bert Wels (7) en Ad Haans (8) keerden met lege handen terug uit Roosendaal: 0,5-7,5. De uitslagen en stand in 6F vind je hier.

Voor De Stukkenjagers 7 was het balen dat de derde zege in successie niet werd binnengesleept. Het zat er tegen De Oude Toren zeker in op enig moment. Maar aan het eind stond er toch die kille 3,5-4,5 op het scorebord. Toch knap hoe dit team, dat voor het merendeel bestaat uit bordschaakdebutanten, strijd levert. Al waren het deze keer ‘ouwe rotten’ Hans Groffen (7) en Jan Bergsma (8) die voor de winstpartijen zorgden. Remise was er voor Tsz Keung Wong (1), Jens Korzilius (2) en Jeffrey van Huijgevoort (4). Helaas net niet genoeg, want Max Mutter (3), Alloïse van Kleef (5) en Gijs Walker (6) dolven het onderspit. De uitslagen en stand in 6F vind je hier.

Inmiddels zijn alle uitslagen verwerkt in de Eeuwigdurende Stukkenjagers-ranglijst, de seizoensranglijst en niet te vergeten de Stukkenjagers-rating.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.