RSG 1 – De Stukkenjagers 6

Met ruime achterstand op Jan Weijters (SJ 5) finishte Wil Wouts deze keer als tweede in de race om het snelste verslag. Dat heeft een reden…

RSG 1 speelt met Stukkenjagers 6

In het schrijven van een gedetailleerd verslag heb ik echt geen zin. En om als eerste een verslag in te leveren, dat hoeft van mij deze keer ook niet.

Omdat ik van tevoren aan mijn team niet verteld had dat we een kleine 400 punten per persoon minder hadden gingen ze toch vol goede moed naar Roosendaal. Ik voelde me als een slechte herder die zijn nietsvermoedende schapen naar de slachtbank leidde.

Toen ik na een kwartiertje langs de borden liep had eenieder al een nadelige stelling. Óf een pion minder óf een stuk óf een slechte stelling. Gelukkig hadden we René die manmoedig en zonder aan opgeven te denken met nauwkeurig spel in de eindfase een eervolle remise wist te behalen.

Van oudsher is er tussen Bergen op Zoom (mijn afkomst) en Roosendaal enige animositeit. We hebben in Brabant de Meierij van Den Bosch, de Baronie van Breda en… het Markiezaat van Bergen op Zoom. Bergen voelt zich dan ook superieur, met zijn rijke historie. Daar had Roosendaal niet veel tegenover te zetten. Ja, Liga-koeken, King-pepermunt en de commando’s. Sinds zaterdag is daar een overwinning van 7,5 tegen 0,5 bijgekomen.

Ze waren trouwens vriendelijk en gastvrij (dat zouden wij ook zijn bij zo’n zege) en wisten mogelijk nog een nieuw jeugdlid uit Tilburg naar onze jeugdschaakclub in wording te verwijzen.

Ach, zoals Cees troostend opmerkte: “Zelfs een sterrenteam kan weleens een mindere dag hebben.” Daar zal ik het maar op houden.

Het verslag vanuit RSG-perspectief vind je hier.

 

Een gedachte over “RSG 1 – De Stukkenjagers 6

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.