Slecht nieuws voor SJ 4 en SJ 5

De kansen op lijfsbehoud van het vierde en vijfde team zijn vandaag danig geslonken. Dat is het gevolg van een wel zeer opmerkelijke uitspraak van de Commissie van Beroep van de KNSB, naar aanleiding van een protest van SHTV uit Den Haag. Zoals je hier kunt lezen komt het erop neer dat er uit de vierde klasse (SJ 4) en vijfde klasse (SJ 5) alsnog twee ploegen zullen degraderen.

Kennelijk wil de Commissie graag zijn juridische spierballen laten zien aan de competitieleider. Die had namelijk op 14 oktober 2019 in de Competitiegids opgenomen dat er maar één team zou degraderen, terwijl de bevoegdheid daartoe strikt genomen bij de stroperig opererende bondsraad ligt.

In plaats van te constateren dat de bezwaarmaker weliswaar het muggenzifterige gelijk aan zijn kant heeft, maar het bij een milde waarschuwing voor de CL te laten, past men nu het paardenmiddel toe: we veranderen vlak voor de eindstreep de spelregels. Curieus bovendien dat deze VAR daar ruim vier maanden voor nodig had. 

Ook benieuwd zijn we naar de beweegredenen van SHTV om te protesteren. Wie weet kunnen we daar duidelijkheid over krijgen bij de match tussen de nummers 10 en 8 in 4G, De Stukkenjagers 4 – SHTV 2, op 28 maart…

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.