Tegenvallende oogst in zaterdagcompetitie

De resultaten van de zeven KNSB-teams die op zaterdag 26 november in actie kwamen roepen sterk wisselende gevoelens op. Samen haalden zij maar 5 matchpunten binnen. In afwachting van de uitgebreide verslagen alvast een samenvattinkje met wat linkjes naar de uitslagen en standen. En evenzeer naar de (bijgewerkte) Eeuwigdurende Stukkenjagers-ranglijst, de topscorerslijst en de Stukkenjagers-ratinglijst.

Amevo Apeldoorn 1 – De Stukkenjagers 1   6-4

Ook in de vierde wedstrijd op het hoogste niveau weerde ons overwegend jonge team zich kranig. Tegen de landskampioen werd de schade beperkt gehouden, dankzij zeges van Herman Grooten (bord 3), Stefan Beukema (bord 4) en Bob Jansen (bord 5, nu 3,5 uit 4!) en remises van Luuk Baselmans (bord 1) en Sam Baselmans (bord 8). Voor Sjoerd van Roon (voorafgespeeld aan bord 2), Nick Bijlsma (bord 5), Helmut Froeyman (bord 6), Erwin Kalle (bord 9) en Tommy Grooten (bord 10) was er geen succes. Alle partijen kun je hier bekijken. SJ 1 draait boven verwachting heel aardig mee in de Meesterklasse, maar blijft wel op 1 matchpunt staan. Op 17 december volgt de thuiswedstrijd tegen een volgende ratingklepper, LSG Intellimagic.

Stand MK en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 1

S. Landau Axel 1 – De Stukkenjagers 2     4-4

Het tweede liet voor het eerst in dit seizoen een matchpunt liggen. Bij 4-2 voor leek er geen vuiltje aan de lucht, maar het liep anders. De ouderen hadden hun dag niet. Fré Hoogendoorn (bord 2), Erik Dignum (bord 6) en Martijn Blom (bord 8) verloren; César Becx (bord 7) won dan wel snel, maar met enige veine. Gelukkig boden de jongeren voldoende tegenwicht: winst voor Thomas Kaufmann (invaller aan bord 4) en Elias De Reese (bord 5), terwijl Joppe Raats (bord 1) en Wout Verboven (bord 3) de Zeeuwse ratingtoppers neutraliseerden. SJ 2 deelt in 3G de koppositie met Goes, dat op 17 december naar Cinecitta komt voor de ‘beslissende’ kraker.

Stand 3G en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 2

Blerick 2 – De Stukkenjagers 3  4,5-3,5

Ai, dat doet pijn. Promotie van het derde was immers een speerpunt voor dit seizoen, en die lijkt na deze nederlaag ver weg. Alleen Hans van Iersel (bord 6) won, en er waren halfjes voor John Greunsven (bord 1), Ruud Feelders (bord 3), Mark van Beurden (bord 4), Arjen van Amerongen (bord 5) en invaller Maarten Werkhoven (bord 7). Helaas moesten Marleen van Amerongen (bord 2) en Peggy van Amerongen (bord 8) uiteindelijk de koning omleggen. Op 17 december krijgt SJ 3 bezoek van Waalwijk 1.

Stand 4H en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 3

Middelburg 1 – De Stukkenjagers 4  2,5-5,5

Het vierde versloeg voor de derde keer een Zeeuwse ploeg, en die 6 matchpunten zijn een goede buffer tegen de dit seizoen versterkte degradatie, er gaan er drie uit. Maar ja, als daarmee medekoploper bent, waarom dan niet stiekem dromen van meer, qua speerpunt? Deze keer was er winst voor Ron de Veen (bord 1), Kienfong Lie Kwie (bord 3), Lex Karstens (bord 4) en Bas Rosheuvel (bord 5). Remise werd het bij Patricia de Wit (bord 2), Toon Stuart (bord 7) en Marsel van Hoorn (bord 8). Teamleider Guus Vermeulen (bord 6) legde als enige het loodje. Op 17 december komt De Raadsheer 1 uit Zundert naar Cinecitta, wie weet…   

Stand 4G en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 4

De Stukkenjagers 5 – DSC Dongen 1  3,5-4,5

Vóór het seizoen zouden we dit verlies gelaten hebben ondergaan, en zelfs opgetogen zijn geweest over het aantal bordpunten. Maar nu het vijfde samen met de sterke Dongenaren aan kop ging en in de wedstrijd duidelijk zicht had op meer, knaagt het toch een beetje. Toch knap van het team, en al helemaal van winnaar Jens Korzilius (bord 6). Remises waren er voor Michel Timmermans (bord 2), Tsz Keung Wong (bord 4), Emil Voorhorst (bord 5), Jop Bogaers (bord 7) en Roger Bougie (bord 8). Aan de borden 1 en 3 gingen Bastiaan van de Rijt en Erwin Meeuwsen ten onder tegen de Dongense ratingtoppers. Op 17 december gaat de reis naar Rosmalen, waar De Kentering op de loer ligt.

Stand 5I en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 5

De Stukkenjagers 6 – DSC Dongen 2  4,5-3,5

Het zesde draait lekker mee in de zesde klasse en kan na deze zege gaan strijden om de derde plek in de groep. Winst was er voor supersub Max Mutter (bord 1), Jan Verbiest (bord 3), Jan Weijters (bord 7) en Jan van den Dries (bord 8), terwijl Ton van den Heuvel (bord 5) tot een puntendeling kwam. Verlies was er voor drie witspelers: Ton Renes (bord 2), Nico van Ham (bord 4) en debutant Ömer Erkul (bord 6). Volgende uitdaging, op 17 december, is niet zozeer de reis naar Berkel-Enschot, als wel de tegenstand: De Oude Toren 1 is niet zo goed in het morsen van (bord)punten.

Stand 6F en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 6

De Stukkenjagers 7  – Maastricht 3  1-7

We hebben van alles geprobeerd, van prikkelende tekstjes voor de eigen spelers tot superunderdogtruukjes, maar helaas… deze zaterdag logen de cijfers nu eens niet. Held van de dag werd je nu al met een hálf puntje, en die eer viel Hans van Driel (bord 3) en Frans Pistorius (bord 7) ten deel.  Ivar van der Heide (bord 1), René Davidse (bord 2), Wil Wouts (bord 4), Daan van Kalken (bord 5), Nico Dignum (bord 6) en Bert Wels (bord 8) hebben gelukkig de foto’s van de vórige tussenstand nog, als troost. Op 17 december kunnen de herinneringen weer opgehaald worden tijdens de reis naar Soerendonk, waar Gardé 2 het zesde ongetwijfeld uitdagende ratings zal voorschotelen.

Stand 6G en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 7

De Stukkenjagers 8 had een vrije ronde in de NBSB-competitie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.