We gaan weer op reis!

Zaterdag 14 december gaan de zes teams van De Stukkenjagers weer een nieuwe uitdaging aan in de KNSB-competitie. De meeste teams gaan heel wat kilometers maken op zoek naar vitale matchpunten.

In de eerste klasse gaat De Stukkenjagers 1 naar Delft, waar DSC 1 wacht. Een van de ratingtoppers in deze klasse, maar in de rangschikking toch onder ons vlaggenschip beland. Zou mooi zijn als dat zo blijft. Ook De Stukkenjagers 2 krijgt, in 2D, een stevige opponent. Tegen ‘t Pionneke in Roermond lijkt het een kwestie van tegenhouden van de Limburgse ratingtoppers en toeslaan in de partijen met kleinere ratingverschillen. Het klinkt simpeler dan het is…  
De Stukkenjagers 3 gaat ook naar Delft, om DSC 4 te bestrijden. Het derde boekte in 3F al twee zeges op teams met een 200 punten hoger ratinggemiddelde. Je zou bijna gaan waarschuwen dat onderschatting op de loer ligt. De Stukkenjagers 4 heeft in 4G helaas nog geen matchpunten kunnen vergaren. Dat geldt ook voor tegenstander Rijswijk. Dan komt al gauw de term ‘vierpuntenduel’ om de hoek piepen.
De Stukkenjagers 5 zit in 5G in een vergelijkbare situatie als het vierde: nog niet succesvol, maar op bezoek bij een mede-hekkensluiter. Toch ziet de Rooise Dam- en Schaakvereniging er op papier niet als een smakelijk hapje uit. Nu maar hopen dat de praktijk in Sint Oedenrode lekker weerbarstig is. Zevendeklasser De Stukkenjagers 6 kan dichterbij huis zijn kunsten gaan vertonen. In Goirle treft het EGS 2, dat in eerdere seizoenen weleens verrassend werd verslagen. Voor herhaling vatbaar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *