Wordt het nog spannend in de KNSB-competitie?

Zaterdag 23 april komen vier van de zeven KNSB-teams van De Stukkenjagers in actie. Voor SJ 1, 2 en 3 staat er bij hun thuiswedstrijden nog het een en ander op het spel, bij SJ 4 is het zeer de vraag of zij voltallig kunnen aantreden: invaller gezocht!

De Stukkenjagers 1 is in 1B – ook tot eigen verbazing – nog volop in de race voor promotie naar de Meesterklasse. Het staat met nog twee ronden te gaan een half bórdpunt achter op Vianen/De Vrije Pion 1. En laat deze mix van Noordoost-Noord-Brabantse en Duitse talenten nu uitgerekend morgen op bezoek komen in Cinecitta! Ons vlaggenschip beschikt over aanzienlijk minder ratingpunten, maar wie weet… Komt dat zien vanaf 12.00 uur.

Mocht er gewonnen worden, dan moet in de slotronde op 21 mei ook nog gezegevierd worden bij die andere ratingfavoriet LSG 2. Als dan Krimpen aan den IJssel in zijn resterende drie wedstrijden ook nog een puntje wil morsen, dan, ja dán…

Ook De Stukkenjagers 2 staat voor de opgave twee keer te winnen, maar dan om zich te hándhaven in 2D. Te beginnen met een zege op subtopper ’t Pionneke 1. Gezien het trackrecord van het tweede tegen de Roermondenaren ligt die niet voor de hand, maar ook hier doet hoop leven.  

Wat degradatiezorgen betreft kan De Stukkenjagers 3 het tweede een hand geven. Om in de derde klasse te blijven moet het team minimaal drie, maar waarschijnlijk zelfs vier matchpunten halen uit de laatste twee wedstrijden. Zaterdag komt Dubbelschaak ’97 1 op bezoek. Normaal gesproken een te hoge horde, maar de zege die Martijn Blom boekte in een voorafgespeelde partij doet de harten toch vol verwachting kloppen.

En dan De Stukkenjagers 4. Dat kan reglementair gelukkig niet degraderen uit zijn vierdeklassegroep, want maar acht teams. Toch is er stress voor de verre uitwedstrijd tegen De Juiste -Z- in… Reijmerstok! Er wordt namelijk nog naarstig gezocht naar een achtste speler. Belangstellenden kunnen zich melden bij César, 06-27423952.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.