[Logo]
Over de club
Competities
Hall of Fame
Evenementen
Ratings
Links

Log in

L:

P:

Blijf ingelogd:


Elke vrijdag inloopschaak van 13.30-16.00 uur in Cinecitta
19-09-2018: Groepencompetitie

Nieuws

Externe, de verslagen (18-9-2018, Algemeen)
Inmiddels zijn er her en der uitgebreide verslagen van de zaterdagse wedstrijden verschenen. Een overzichtje.
En Passant - De Stukkenjagers 1
CSV - De Stukkenjagers 2
Wageningen 2 - De Stukkenjagers 3 (zie onder)
HSC - De Stukkenjagers 4 (zie onder)

De Stukkenjagers 4: strijdend ten onder (16-9-2018, Algemeen)
Het vierde heeft bij zijn debuut in de derde klasse niet voor een verrassing kunnen zorgen. Bij HSC in Helmond werd met 6-2 verloren. Henk-Jan Beukema (1), Constantijn Beukema (2), Lex Karstens (3), Kienfong Lie Kwie (5) en Jan Otten (8) dolven allen het onderspit. Petra Schuurman (4) won als enige, terwijl Ron de Veen (6) en Tommy Grooten (7) remiseerden. Teamleider Ron bericht: "Voor Tommy is het een mooi debuut. Hij speelde snel, had ongeveer een uur meer tijd dan zijn tegenstander Pascal Boudewijns. Die stond in het eindspel wel iets beter, maar bood remise aan. Tommy accepteerde dat, na het eerst netjes gevraagd te hebben. Prima resultaat als 8-jarige in de derde klasse KNSB! Mijn tegenstander en ik hielden elkaar mooi in evenwicht en kwamen remise overeen in het eindspel. Constantijn gaf de sterkste Helmonder, Ruben Venis, goed partij, maar kwam net iets te kort in het eindspel. Petra was het langst aan het schaken. Ze had toren + loper tegen een toren + dubbelpion. Ogenschijnlijk leek het remise, maar Petra vocht door, won de pionnen, kreeg de koning in de hoek en zette haar tegenstander mat! Knap gedaan. Op de andere borden hebben we niet veel kans gehad en waren de tegenstanders wat te sterk. We hebben wel gestreden."

De Stukkenjagers 3: ontsnapt met lucky gelijkspel (16-9-2018, Algemeen)
De seizoensouverture van het derde in 3G tegen Wageningen 2 leek lange tijd op een fikse nederlaag uit te draaien. De score werd na drie uur geopend met een remise van César Becx (3), die een openingsvoordeeltje liet vervlakken. Daarna liepen de resultaten in hoog tempo binnen. Rudolf Kat (7) stond aanvankelijk beter, maar later eerder minder. Gelukkig kon hij afwikkelen naar een vervlakt toreneindspel: een halfje voor de debutant. Martijn Blom (1) moest vanuit de opening met wit alle zeilen bijzetten om aan te klampen. Dat lukte niet echt, en hij moest een dame voor toren en loper geven. Gelukkig was daar de tijdnoodblunder van de tegenstander, die Martijn zelfs nog een vol punt opleverde. Ook Ruud Feelders (6) mocht niet klagen, toen zijn opponent tijdens het aandraaien van Ruuds duimschroeven opeens zijn kroonpion weggaf. Weer een onverwacht punt: 3-1.
Daar stond tegenover dat Karel Storm (7) de ogenschijnlijk gunstige situatie - tegenstandster weinig tijd in een ongebalanceerde stelling - niet wist uit te buiten: zijn aanval kwam maar niet van de grond, maar die van zwart wel: 3-2. Kort daarna moest ook John Greunsven (8) de koning omleggen. Hij manoeuvreerde ongelukkig op de eigen koningsvleugel en werd naar eigen zeggen vakkundig uitgeteld: 3-3.
Omdat Erik Dignum (2) zo te zien verloren stond, lag het lot van SJ 3 daarna in handen van Roland Daamen (4). Hij moest proberen een eindspel van loper + 5 pionnen tegen paard + 5 pionnen te winnen. Gelukkig ging een verliezende vingerfout ongemerkt voorbij en niet veel later mocht Roland afwikkelen naar een gewonnen pionneneindspel. Helaas kon Erik vervolgens de aanval van zijn sterk spelende tegenstander niet afweren. 4-4 was eigenlijk ook al mooi genoeg.

De Stukkenjagers 2: startzege zonder verliespartij (16-9-2018, Algemeen)
Het tweede team is de strijd in 2D goed begonnen. In Capelle aan den IJssel werd CSV met ratingconforme cijfers verslagen: 5,5-2,5. Dat was vooral te danken aan de winstpartijen van Bram van den Berg (1), Cor van Dongen (3) en Mark Clijsen (6). Aan de andere vijf borden werd het punt gedeeld, een halfje derhalve voor Anne Haast (2), Bianca de Jong-Muhren (4), Peter Huibers (5), Sjoerd van Roon (7) en Eric de Moor (8).

De Stukkenjagers 1: nipte nederlaag na knap verweer (16-9-2018, Algemeen)
Het vlaggenschip heeft net niet voor een verrassing kunnen zorgen in de eerste match in de Meesterklasse. Er werd maar met 5,5-4,5 verloren van En Passant, terwijl het ratingverschil eerder richting 3-7 wees. De Bunschotenaren traden aan met maar liefst vijf grootmeesters, maar zij kwamen samen niet verder dan 50%. Herman Grooten hield aan het topbord Kunin (2566) op remise. Zo mogelijk nog knapper waren de winstpartijen van Stefan Beukema (2) en Mark Haast (5) tegen respectievelijk Lucas van Foreest (2483) en Friso Nijboer (2485.) Voeg daarbij dat Mart Nabuurs IM Willem van de Griendt uittelde en Luuk Baselmans zijn debuut opluisterde met een zege en de teller stond op 4,5 punt. Helaas kwamen Mees van Osch (3), Lars Vereggen (4), Tijmen Kampman (6), Jasper Beukema (7) en Jordy Schouten (9) niet tot scoren. Je kunt alle partijen van deze match hier naspelen.

We gaan beginnen! (15-9-2018, Algemeen)
Zaterdag 15 september beginnen de hoogste vier zaterdagteams aan de KNSB-competitie. De Stukkenjagers 1 is - voor de derde keer in het bestaan van de club - gepromoveerd naar de Meesterklasse. Omdat alle andere ploegen een veel hoger ratinggemiddelde achter de borden kunnen brengen zijn de verwachtingen niet hooggespannen. Toch zal het eerste zijn huid duur verkopen. Om te beginnen bij veelvoudig kampioen En Passant in Bunschoten. De Stukkenjagers 2 mag, als een van de vier ratingfavorieten in 2D, hoger mikken dan handhaving. Benieuwd of SJ 2 bij CSV in Capelle aan den IJssel het ratingverschil in punten kan uitdrukken.
De Stukkenjagers 3 verheugt zich op de strijd in 3G, waar het acht nieuwe tegenstanders zal krijgen. Op papier zijn negen van de tien teams aan elkaar gewaagd. Het bezoek aan Wageningen 2, een van de pares, zal richting geven aan de ambities. Die zijn voor het gepromoveerde De Stukkenjagers 4 duidelijker: pakken wat je pakken kunt in 3H, de traditionele Poule des Doods. In de eerste ronde gaat het richting Helmond, waar het circa 100 punten sterkere HSC wacht.

Zes ongeslagenen bij inloopschaak (15-9-2018, Algemeen)
De inloopsessie van vrijdag 14 september trok veertien schakers naar Cinecitta. Van hen bleven er maar liefst zes zonder nederlaag: Hans van Orsouw, Cees Zoontjens (2 uit 2), Jan Douwes (1,5 uit 2), César Becx (1 uit 1), Erik Dignum (1 uit 2) en Frans Konings (0,5 uit 1). Door twee nederlagen van koploper Raimon Bach is het nu weer een stuk spannender in het ratingwinstklassement. De volgende mogelijkheid om gratis en vrijblijvend een of twee rapidpartijen te spelen dien zich aan op vrijdag 21 september. Wie zich dan voor 13.30 en/of 14.45 uur in de Ristiobar van Cinecitta meldt kan zo aanschuiven.

Nieuwkomers maken furore (14-9-2018, Algemeen)
Op woensdag 12 september was de tweede speelronde van de Groepencompetitie. Twee spelers slaagden erin aanzienlijk hoger gerate tegenstanders onderuit te halen.

De eerste verrassing diende zich al vrij vroeg in de avond aan. In de B2 was Stefan Hess - zijn natuur getrouw - vanuit de startblokken op de zwarte koning van Bart Plasmans afgestoven. Hij leverde een stuk in voor vage kansen. Bart verdedigde zich alert en haalde de vette ratingbuit binnen. Pas in de velehandenanalyse na afloop werd voor wit nog wel een mogelijke… remisewending gevonden. De tweede ratingklap viel pas aan het eind van de avond, en werd door een andere EGS’er uitgedeeld. Maar de surprise tekende zich eigenlijk al heel wat eerder af. Mark Clijsen kwam in de A2 met wit maar niet in zijn spel tegen Pascal Graafmans, en dat werkte door in zijn tijdverbruik. Even leek hij zich te bevrijden uit de knellende zwarte greep, maar ook het toreneindspel bleek verloren.
In dezelfde groep leek ook Lex Karstens zich te kandideren als reuzendoder. Maar toen hij een verborgen aanvalswending versmaadde kon Luuk Baselmans het heft weer in handen nemen: 1-0. Bob Jansen won tegen Ron de Veen in het middenspel een pion en verzilverde dat voordeel langzaam, maar zeker.
In de andere A-groep was Guus Vermeulen-Sebastiaan Dijksman een ware spektakelpartij. Beide koningen lagen zwaar onder vuur en beide spelers hadden aantrekkelijke mogelijkheden om nóg meer druk te zetten. Uiteindelijk trok Sebastiaan na een ongelukkige damezet van Guus aan het langste eind. De ratingtopper Tijmen Kampman-Jordy Schouten eindigde, dankzij een spervuur aan penningen, in een overtuigende witzege. Ook de overwinning die Willem Blankert op Rudolf Kat boekte zagen de toeschouwers al ruim voor de overgave aankomen.
Terug naar de B2. Daar kreeg Christophe Verledens te maken met de aanvalslust van Bart van den Berg, die in zijn loper op b3 een machtig wapen had. Zeker toen hij de opstoot f4-f5 kon doorzetten: 1-0. Maarten Werkhoven won vanuit zijn lijfvariant een pion tegen Toon Stuart en liet daarna niet meer los, al probeerde Toon vlak voor zijn opgave nog wel een venijnige truc. Henry Flikweert wist tegen Kees Gelens, vanuit een ongeveer gelijke stelling, opeens de zwarte dame te vangen. In de andere B-groep twee remises. Bas Rosheuvel leek wat beter te staan tegen Joost Op ’t Hoog, maar niet meer toen zijn a-pion eraf ging. Zeker beter stond Jan Otten, tegen Paul Castermans. Met twee rake klappen kon hij de zwarte koningsstelling slopen. Die klappen kwamen er wel, maar dan in de verkeerde volgorde: remise.
In de C1 liet Ton Tepe zijn derde zege in successie aantekenen, tegen Hans van Driel. Ook Carlo Butalid behield zijn 100%-score, hij kwam op 2 uit 2 door Jaap Steenkamer te vloeren. Leo van Gelder is - na het volle punt tegen Ivar van der Heide - weer terug in de promotierace. Elroy Kerstens en Theo van de Hoek kwamen uit op remise, al leek Theo op enig moment groot voordeel te hebben.
In de C2 ontstond in Jeffrey van Huijgevoort-Nico Dignum een spannend eindspel, waarin Jeffreys loper superieur bleek aan Nico’s paard. Remise werd het wél in de partij tussen Thomas Tepe en Guus van Heck. Roger Bougie won van Toon Tibosch en is - met 1 uit 1! - de enige speler zonder puntverlies in deze groep.
In de eeuwigdurende match Bjoern Hofmans-Fons van Leersum kwam de tussenstand op 4-0. En dat zonder dat er ooit één zet gespeeld is. Ook buiten het schaakbord vertoont Fons kennelijk onaangepast gedrag, gezien zijn verklaring: 'Ik zat op de snelweg!' Ook de andere D-partijen waren een prooi voor de witspelers. Jan Bergsma pakte Bert Wels een gelijkstaand paardeindspel af, en Coen Klaassen versloeg Ad Haans. Paul Vermee bleef na stukwinst tegen Rene Davidse nu eens de hele partij geconcentreerd de tegenkansjes uitbannen, en dat rendeerde. In een partij voor de SJ-rating hield Wil Wouts met zwart Cees Zoontjens knap op remise. En dan te weten dat de computer na afloop niet verder uitsloeg dan 0.7.
Alle uitslagen zijn weer verwerkt in de Stukkenjagers-ratinglijst.

De Stukkenjagers 6 en 7 zijn gepromoveerd! (13-9-2018, Algemeen)
Vandaag is de indeling van de - gloednieuwe - lagere klassen van de KNSB-competitie gepresenteerd. Aanvankelijk was het de bedoeling om naast een vijfde en zesde klasse ook een zevende klasse te formeren. De te grote geografische spreiding van de ingeschreven zevendeklasseteams heeft de KNSB doen besluiten om die teams alsnog bij de zesde klasse te voegen. Iets grotere krachtsverschillen wellicht, maar SJ 6 en SJ 7 hoeven nu tenminste niet uit tegen het altijd lastige Purmerend 3. De 'schade' blijft beperkt tot een tripje van SJ 7 naar Nieuwegein, de resterende uitwedstrijden zijn gewoon in Brabant.
De indeling vind je hier. De Stukkenjagers 5 zit in een vijfdeklassegroep met maar zeven teams en is in de slotronde vrij. Het begint de competitie op 6 oktober thuis tegen DSC. De Dongenaren brengen ook hun tweede team mee, dat het opneemt tegen De Stukkenjagers 7. Tegelijkertijd speelt De Stukkenjagers 6 dan tegen RDS uit Sint-Oedenrode.
Alle wedstrijden zijn inmiddels verwerkt in de Stukkenjagers-kalender.

Waar gaan we naartoe in de avondcompetitie? (13-9-2018, Algemeen)
Inmiddels heeft de NBSB de (voorlopige) indeling van de avondcompetitie gepubliceerd. Het programma van de teams van De Stukkenjagers is uitgeschreven in de Stukkenjagers-kalender. De Stukkenjagers F bijt op dinsdag 25 september het spits af in een uitwedstrijd tegen De Baronie C, in de tweede klasse. Een dag later zijn in Cinecitta de derby's De Stukkenjagers A- De Stukkenjagers B (hoofdklasse) en De Stukkenjagers C-De Stukkenjagers D (eerste klasse), terwijl tweedeklasser De Stukkenjagers E het opneemt tegen nieuwkomer Caïssa Gilze-Rijen. Op livechess.nl vind je de indeling van alle groepen.

Tiende plek voor veteraan (12-9-2018, Algemeen)
Ook aan de andere kant van het leeftijdsspectrum is er een Stukkenjager actief geweest op internationaal niveau. Theo van de Hoek, wiens alter ego ook en vooral dammer is, slaagde er eerder dit jaar in de nationale titel voor veteranen te veroveren. Als 70-plusser bleef hij bovendien alle vijftigers en zestigers voor. Dat beloofde wat voor het EK Veteranen, begin september in het Wit-Russische Porecce. Theo weerde zich kranig en werd gedeeld tiende, ietsje hoger dan op basis van zijn ranking mcht worden verwacht. De eindstand vind je hier.

Christiaan Beukema wint op WK (11-9-2018, Algemeen)
Er is nog een Stukkenjager die aan een WK deelneemt. In Gebze (Turkije) is Christiaan Beukema al zeven ronden onderweg in het WK Junioren tot 20 jaar. Het toernooi is zo loeisterk dat Christiaan pas dinsdag, in ronde 7, zijn eerste echte punt kon noteren, tegen zijn eerste tegenstander (net) onder 2100. Zijn score van 1 uit 6 levert hem zelfs ratingwinst op, dus dat belooft wat voor de resterende vier ronden. Je kunt het evenmement volgen via de toernooisite.
En dan is vrijdag 7 september SG KiNG weer begonnen met een nieuwe cyclus maandelijkse snelschaaktoernooien. De eerste avond, waarop de Tilburgse titel op het spel stond, trok maar liefst 50 deelnemers. Onder hen elf SJ'ers, van wie er geen het podium haalde. Mark Haast kwam nog het dichtstbij, met 6,5 uit 10. De details vind je hier.
Een dag later waren César Becx en René van den Bosch onder de deelnemers van het Stompe Linde-toernooi in Nuenen. César werd in de A-achtkamp gedeeld tweede met 4,5 uit 7, René haalde een middenscore in groep C. De uitslagen zullen te zijner tijd hier verschijnen.

Belofte naar het WK (11-9-2018, Algemeen)
Via de KNSB heeft ons nieuwe lid Tommy Grooten (8) per 1 september de zogeheten 'beloftestatus' gekregen. Dat betekent dat hij via NOC*NSF een Talentboekpagina mocht aanmaken. Deze is onder meer bedoeld voor crowdfunding - bij bonden steeds meer in trek om de begroting te ontlasten. Zo bestaat er de mogelijkheid om een kleine bijdrage leveren aan Tommy's deelname en begeleiding aan het WK tot 10 jaar, dat van 3-16 november in Santiago de Compostela gespeeld gaat worden.

Nieuwkomer neemt de leiding (7-9-2018, Algemeen)
Tijdens de inloopsessie van vrijdag 7 september waren er wederom negentien inloopschakers bij Cinecitta. Onder hen ook oud-lid Ardy Foolen, over uit Bulgarije. Slechts drie spelers bleven ongeslagen: nieuwkomer Raimon Bach, Erik Dignum (beiden 2 uit 2) en Frans Konings (1 uit 1). Raimon nam stevig de leiding in het ratingwinstklassement. De volgende twee ronden rapidschaak zijn uiteraard op vrijdag 14 september, eenieder kan zich in de Ristobar melden om 13.30 en/of 14.45 uur.

65, 9 en... 168! (7-9-2018, Algemeen)
Op woensdag 5 september startte de eerste cyclus van de Groepencompetitie, met het nooit eerder vertoonde aantal van 65 deelnemers. En er ging nog een ‘clubrecord’ aan diggelen.

En mogelijk sneuvelde er nog een derde. Van de 27 partijen eindigden er maar liefst negen in remise. In de A1 hadden ze geen last van dit virus. De vier partijen eindigden alle in 1-0, waarbij de ratingwatchers alleen hun wenkbrauwen flink fronsten bij de uitslag van Sebastiaan Dijksman-Tijmen Kampman. Kennelijk lukte het Tijmen niet de balans te hervinden na de onthutsende mededeling dat alle aspirant-deelnemers aan het Stukkenjagers Open helemaal zelf het inschrijfformulier moeten invullen. In het dubbeltorenlopereindspel vergaloppeerde hij zich. De andere ratingfavorieten in deze groep - Sjoerd van Roon, Jordy Schouten en César Becx - hadden naar verluidt wel hun zwakke momenten in het eerste deel van de partij, maar bleven uiteindelijk wel respectievelijk Guus Vermeulen, Willem Blankert en Rudolf Kat de baas. In de A2 leek een tweede mega-surprise in de maak. Lex Karstens kon op een gegeven moment vernietigend toeslaan tegen Bob Jansen, maar liet die mogelijkheid onbenut. Daarna kwam Bob alsnog bovendrijven. In de partij Pascal Graafmans-Luuk Baselmans kreeg zwart in het middenspel druk op de loopgraven, waarin de witte stukken zich verschansten. Luuk liet niet meer los. Reinier Jaquet-Mark Clijsen werd snel remise, gokje: de zwartspeler vertrouwde het niet. En misschien gold dat ook wel voor de witspeler in Erik Dignum-Ron de Veen.
In de B-groepen eindigden vier van acht partijen on(op)gemerkt in remise: Bas Rosheuvel-Paul Castermans, René van den Bosch-Jan Otten, Christophe Verledens-Henry Flikweert en Toon Stuart-Bastiaan van de Rijt. Het duel der Barten - Plasmans en Van den Berg - eindigde in een vlotte zege voor laatstgenoemde. Emil Voorhorst wist in de overgang naar het eindspel teamgenoot Jeroen van de Rijt te verschalken. Ook in de andere twee partijen viel een beslissing, maar dan van de sensationele soort. Kees Gelens lukte tegen Maarten Werkhoven een huzarenstukje, en wat te denken van B-debutant Thomas Schollen, die koeltjes een stukoffer van Kienfong Lie Kwie weerlegde?
In de C-groepen bereikten Jan van den Dries en Nico Dignum verrassende puntendelingen tegen Leo van Gelder en Thomas Tepe. Iets voorspelbaarder waren de remises in Jeffrey van Huijgevoort-Jan Weijters en Cees Zoontjens-Guus van Heck, al werd er wel degelijk om gestreden. Ton Tepe hield de familie-eer wel hoog, hij versloeg Jaap Steenkamer. Het duel Toon Tibosch-Theo Mulder zorgde ervoor dat een clubrecord werd verpulverd. Nooit eerder was de gezamenlijke leeftijd van twee SJ-combattanten 168. Onze nieuwe nestor smaakte het genoegen de oude - foutje, bedankt - mat achter de paaltjes te zetten. Ivar van der Heide won zoals verwacht van Hans van Driel, maar moest er erg hard voor werken.
Over hard werken gesproken. Ad Haans had tegen Hans Groffen met noeste arbeid een beslissende materiële voorsprong verworven. Nou ja, beslissend… niet als je met één zet al dat werk verpest. Daarna had Ad niet meer de mentale veerkracht om voor de remise te gaan. Hans Groffen staat nu, inclusief vooraf gespeelde partijen, al op 2,5 uit 3. Jan Bergsma, Coen Klaassen en Wil Wouts zetten de achtervolging in door zeges op Paul Vermee, Bert Wels en Fons van Leersum.
Alle resultaten zijn inmiddels verwerkt in de Stukkenjagers-ratinglijst.  

Laagvliegers blijven niet onder de radar (4-9-2018, Algemeen)
Het is in de loop der jaren slechts weinigen gelukt om geheel onopgemerkt een toernooi te spelen. Oké, een rapidtoernooitje in Balkbrug wil nog weleens aan de aandacht van de webredactie ontsnappen, maar de eindstanden van de meer gangbare toernooien worden steevast gescand op Stukkenjagers. De technieken om onder de radar te blijven worden dan ook steeds geavanceerder. Afgelopen weekend probeerden twee leden een variant op de tactiek van de verschroeide aarde. Het komt erop neer dat je, zodra je ziet aankomen dat het resultaat niet om over (naar huis) te schrijven wordt, nog gauw wat bruggen achter je verbrandt, c.q. extra nullen pakt. En dan maar hopen dat de inspectie niet dóórscrollt. Helaas voor Herman Grooten en Bianca de Jong-Muhren ging die vlieger niet op. Gelukkig haalde Tommy Grooten wel zijn niveau.

Mooi portret van Bert Enklaar (3-9-2018, Algemeen)
Voor schaaksite.nl maakte Johan Hut een portret van Bert Enklaar, die in het seizoen 1995-1996 aan het eerste bord van De Stukkenjagers 1 speelde. Bert was toen al ziek, maar viel op door zijn niet-aflatende strijdlust. Vijf maanden na het seizoen, in oktober 1996, overleed hij.

De Stukkenjagers 7! (1-9-2018, Algemeen)
En dan maar meteen de waarschijnlijke samenstelling van SJ 7 erachteraan. Als alles loopt zoals we nu vermoeden gaat dat team met elf spelers de strijd aan in de 7e klasse KNSB. In volgorde van SJ-rating zijn dat: Thomas Tepe, Leo van Gelder, Ivar van der Heide, Cees Zoontjens, Elroy Kerstens, Rene Davidse, Theo van de Hoek, Hans van Driel, teamleider Wil Wouts, Ad Haans en Fons van Leersum. Ook dit team speelt naar verwachting thuis op de eerste speeldag, 6 oktober.

De Stukkenjagers 6! (1-9-2018, Algemeen)
Het zesde en zevende team komen naar alle waarschijnlijkheid beide in de 7e klasse KNSB uit. De groepsindeling wordt in de loop van volgende week bekend. Ongeacht hoe die uitvalt, is lekker schaken het devies. De teamsamenstelling is nog onder een licht voorbehoud, maar we wilden jullie niet langer in spanning houden. De selectie bestaat vooralsnog uit tien personen. In volgorde van SJ-rating zijn dat: Harry Buyvoets, Jan Weijters, Carlo Butalid, Guus van Heck, teamleider Jan van den Dries, Jan Bergsma, Bert Wels, Roger Bougie, Paul Vermee en Hans Groffen. Het team speelt zijn eerste (thuis?)wedstrijd op 6 oktober.

Stukkenjagers Open: inschrijving geopend (1-9-2018, Algemeen)
Op 10 oktober begint ons negenrondige open toernooi, dat meetelt voor de KNSB-rating. Hier vind je alle informatie. Je kunt je aanmelden door het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in te vullen. De deelnemerslijst zal naar verwachting snel langer worden...

Inloopschaak: we gaan gewoon verder! (31-8-2018, Algemeen)
Negentien schakers stonden op vrijdag 31 augustus te popelen om het nieuwe seizoen inloopschaak aan te snijden. Traditiegetrouw verdienen alleen de ongeslagenen een vermelding: César Becx (2 uit 2), Raimon Broch, Jan Douwes, Kienfong Lie Kwie (1,5 uit 2) en Frans Konings (1 uit 1). De volgende gelegenheid om een of twee gratis rapidpartijen te spelen is op vrijdag 7 september. Wie zich dan om 13.30 en/of 14.45 uur in de Ristobar van Cinecitta meldt kan meteen aan de slag tegen een ongeveer even sterke tegenstander.

De Stukkenjagers 5! (30-8-2018, Algemeen)
Het vijfde wist vorig seizoen beslag te leggen op de titel in de tweede klasse NBSB, en mag daarom nu debuteren in de... vijfde klasse KNSB! Pas in de eerste week van september zal de indeling van de groepen door de KNSB bekend worden gemaakt; naar verwachting zal handhaving een mooie prestatie zijn. Dat doel wordt nagestreefd met nagenoeg dezelfde selectie als vorig seizoen. Die bestaat die uit deze negen spelers, in volgorde van KNSB-rating: Bas Rosheuvel, Bastiaan van de Rijt, teamleider Guus Vermeulen, Carel van Alphen, Jeroen van de Rijt, Paul Castermans, Huong Do, Bart van den Berg en Emil Voorhorst. De eerste (thuis?)wedstrijd zal op 6 oktober zijn.

De periodewinnaars: Piet Kooijman en Erik Dignum (26-8-2018, Algemeen)
Zestien schakers bezochten de inloopschaaksessie van 24 augustus. Ongeslagen bleven César Becx (2 uit 2), Marsel van Hoorn, Bastiaan van de Rijt, Cees Zoontjens (allen 1,5 uit 2). Het was de dertiende en laatste speeldag van de vierde periode. Bij het opmaken van de klassementen blijkt dat Piet Kooijman (De Drie Torens) in de afgelopen 26 ronden verreweg de meeste ratingpunten heeft gewonnen, ruim 70! Hij verovert dan ook met ruime voorsprong de Cinecitta-bon. Erik Dignum werd eerste in het algemeen klassement. Het zou zomaar kunnen dat er (n)ooit een kampioenskamp komt met de andere periodewinnaars, Jan Douwes (2x) en César Becx.
Voor het zover is beginnen we op vrijdag 31 augustus aan de eerste periode van het nieuwe seizoen: nieuwe ronde, nieuwe kansen voor allen die zich om 13.30 en/of 14.45 uur melden bij Cinecitta.

Geslaagd trainingskamp van 'Efzes' (26-8-2018, Algemeen)
Ooit vormden ze De Stukkenjagers 6 en De Stukkenjagers F, en sindsdien belegt de harde kern van weleer voorafgaand aan elk seizoen een heus trainingskamp. Dat beleefde zaterdag 26 augustus alweer zijn zesde editie. Twaalf spelers verzamelden zich in huize Vermee, alwaar ze werden overgeleverd aan de uitmuntende zorg van Nettie en Paul. Het was geen verrassing dat Guus Vermeulen, allang weggepromoveerd naar SJ 5, wederom veruit de sterkste bleek, met 10,5 uit 11, hij remiseerde alleen met de gastheer. Leo van Gelder werd verdiend tweede met 8 punten. Op de gedeelde derde plaats eindigden Ivar van der Heide, Thomas Tepe en René Davidse met 7 uit 11.

Schakend de zomer uit (26-8-2018, Algemeen)
Zo, we zijn weer thuis, morgen weer school of werk. Hoe brachten de onzen het eraf in de laatste toernooien? In het Open Brasschaat kon Luuk Baselmans zijn superstart in de tweede toernooihelft geen vervolg geven, de 5,5 uit 9 leverde toch een beetje ratingwinst op. Constantijn Beukema deed het heel behoorlijk, Christiaan Beukema leed in de slotronde een dure nederlaag.
Ook Stefan Hess zag, in het XX Open Internacional D'Esacs De Sants in Barcelona, in de tweede toernooihelft een deel van zijn ratingwinst vervluchtigen. Hij eindigde op 4,5 uit 10 en een TPR van 2067, zoals je hier kunt checken.
En dan was er natuurlijk het gezellige en prima georganiseerde HAVEP Goirles Weekend Kampioenschap van EGS. Geen wonder dat daar heel wat Stukkenjagers op af kwamen. Dit jaar waren het er maar liefst veertien, als je de nieuwe leden meteen voor vol aanziet. In de A-groep konden Mark Haast, Lars Vereggen en Bob Jansen in de zesde ronde nog voor de toernooiwinst gaan. Bob en Lars legden elkaar het vuur na aan de schenen, maar het werd remise en een gedeelde tweede plaats, met 4,5 punt. Mark leed helaas, tegen toernooiwinnaar Jeffrey van Vliet, zijn eerste nederlaag, hij bleef op 4 punten staan. Daar kreeg hij gezelschap van Herman Grooten en Jordy Schouten, de laatste met een mooie TPR. Om en nabij ratingneutraal waren de prestaties van Erik Dignum, Cesar Becx (beiden 3,5), Sebastiaan Dijksman (3) en Ron de Veen (2,5). In de B-groep waren het vooral de nieuwe Stukkenjagers die van zich deden spreken. Bart Plasmans (ook en vooral EGS) wist hier met 4,5 uit 6 beslag te leggen op de met vier anderen gedeelde eerste prijs. Ook Tommy Grooten - die naar verwachting de taak van de SJ-webredactie danig gaat verzwaren - was lange tijd in de race, maar hij verloor in de slotronde. 4 uit 6 en een TPR van bijna 1800, toch mooi. Ook de mooie TPR's van Carlo Butalid (3 punt) en Elroy Karstens (2,5 punt) leverden SJ-ratingwinst op. René van den Bosch speelde alleen de eerste twee ronden: 0,5 uit 2.
Zondag 26 augustus trokken vijf leden naar Leiden, voor het Kroeg en Lopertoernooi. In het sterke veld reikte het duo Anne Haast/Frans Konings tot 10 uit 14, op de voet gevolgd door Bram van den Berg, die met Bram van der Velden 9,5 punt haalde. Roland Daamen en Huong Do scoorden 7,5 punt. De eindklassering zal hier verschijnen.


Pagina: [Eerste] [Nieuwer] [Ouder] | Aantal per pagina: [10] [25] [50]