[Logo]
Over de club
Competities
Hall of Fame
Evenementen
Ratings
Links

Log in

L:

P:

Blijf ingelogd:


Elke vrijdag inloopschaak van 13.30-16.00 uur in Cinecitta
22-11-2019: 13.30 -16.00 uur: Inloopschaak bij Cinecitta

Nieuws

Het eerste op voorsprong na zeeslang (21-11-2019, Algemeen)
Van de wedstrijd De Stukkenjagers 1-UVS van aanstaande zaterdag werd op verzoek van de Nijmegenaren woensdag al een partij voorafgespeeld. Dat gaf ons de gelegenheid om kopman Stefan Beukema, zaterdag verhinderd, alsnog in te zetten. Aanvankelijk leek deze meesterzet niet het gehoopte resultaat te hebben, want tegen Jaap Houben stond hij in het middenspel glad verloren. Maar toen zwart het niet afmaakte kreeg Stefan uiteindelijk een dame-eindspel met pluspion. Dat leek weinig winstkansen te bieden. Na schier eindeloze manoeuvres besloot Stefan na middernacht de pion terug te geven om af te wikkelen naar een pionneneindspel. Dat was remise, maar Jaap vond in de vroege uurtjes de reddende zet niet meer. 1-0 voor SJ 1!

Vier koplopers in Stukkenjagers Open (21-11-2019, Algemeen)
Na ronde 3 van ons open toernooi, op woensdag 20 november, hebben nog vier spelers de volle buit. Onder hen niet de hoogst gerate speler, Luuk Baselmans. Met zwart tegen Erwin Kalle kreeg hij nergens zicht op de zege, en met remise mocht hij naar verluidt opgelucht ademhalen.
De andere drie ratingfavorieten hadden minder problemen om hun perfecte score intact te houden. Herman Grooten begon kort na de opening een koningsaanval, waarvan Erik Dignum te laat de verwoestende kracht inzag. Bob Jansen stond op papier voor een loodzware opgave: met zwart tegen angstgegner Ruud Feelders. In de praktijk viel het deze keer mee. Ruud moest al vroeg in de partij vaker in de denktank dan Bob, en uiteindelijk vertaalde zich dat ook op het bord: Bob sloeg toe aan de overkant. Sam Baselmans profiteerde in het middenspel van de gebrekkige coördinatie tussen de stukken van Erwin Meeuwsen, en maakte er eentje buit.
De vierde koploper zou komen uit het treffen Henk Jan Beukema-César Becx. De zwartspeler probeerde met provocatieve zetten in de opening verwarring te zaaien. Henk Jan ging maar al te graag op die provocatie in: met gezonde en logische zetten startte hij een aanval op twee fronten. Net toen de zwarte stelling slooprijp was, verslapte Henk Jans strakke hand en kon César via dameruil de schade beperken. In het dubbeltoren+paard-eindspel leek de partij naar remise te sukkelen. Totdat Henk Jan jammerlijk mistastte.
In deze ronde slaagden vier spelers erin een verdienstelijk resultaat te behalen tegen flink hoger aangeslagen spelers. Bart Plasmans, Michel Timmermans en Wil Wouts (weer hij!) ontfutselden respectievelijk Peter Huibers, Robin Verhoeven en Jan Otten een halfje. Nog bijzonderder was de zwartzege van Toon Stuart op Karel Storm.
Bijna alle uitslagen van deze ronde kun je hier bekijken.

Toch een Stukkenjager in de Europa Cup (18-11-2019, Algemeen)
Ooit nam onze club twee keer deel aan de European Club Chess Cup, inmiddels moeten we het doen met individuele deelname. Jan Sprenger hielp in Montenegro de eer van LSG hoog te houden. Hij bleef aan bord 2 zeven ronden lang ongeslagen, maar kwam evenmin tot winst, zoals je hier kunt checken.
Afgelopen weekend beproefde César Becx zijn geluk in het Haags Weekendtoernooi. In ronde 2 leed hij zijn enige nederlaag, tegen IM Nico Zwirs, doordat de incrementfase hem fataal werd. Die had hij wellicht kunnen voorkomen door niet de hele partij allerlei zwarte rokades diep door te rekenen; de zwarte koning had immers op de zevende zet al een uitstapje naar f7 gemaakt. In de overige vijf partijen eiste de ouderdom minder tol, de details vind je op de toernooisite.

Alsnog de toppers van vorige week (15-11-2019, Algemeen)
Terwijl de inloopsessie van deze week al loopt, willen we toch de ongeslagenen van vorige week nog even hun welverdiende eervolle vermelding gunnen. Van de 24 schakers die er op 8 november bij waren, wonnen Sam Leder, Kienfong Lie Kwie, Jan Douwes, Sebastiaan Dijksman en Erik Dignum ieder hun beide partijen, terwijl ook Toon Tibosch (1,5 uit 2) en Jim Stada (1 uit 1) niet verloren.
Zoals bekend is er elke vrijdagmiddag in Cinecitta aan de Willem II-straat 29 weer een kans voor enthousiaste schakers, ongeacht speelsterkte. Wie zich voor 13.30 en/of 14.45 uur meldt, kan meteen gratis en vrijblijvend aanschuiven voor een of twee rapidpartijen van 25 minuten per speler.

De Stukkenjagers A heeft gemengde gevoelens bij knap gelijkspel (14-11-2019, Algemeen)
Het A-team moest het opnemen tegen KiNG A, een van de twee favorieten in de Hoofdklasse. Bij de eerste tijdcontrole stond het 1-1, na een zege van Luuk Baselmans (3) en een nederlaag van Sebastiaan Dijksman (2), die heel goed uit de opening was gekomen. Juist in die eerste tijdnoodfase miste Sam Baselmans (4) een harde winst, waarna hij uiteindelijk ten onder ging in een ongebruikelijk eindspel. Gelukkig was daar Sjoerd van Roon (1) die koel bleef in een tweesnijdende stelling, terwijl zijn tegenstander Mark Haast zich een lelijke misser permitteerde: 2-2. De uitslagen en stand van zaken in de Hoofdklasse vind je hier.

De Stukkenjagers B speelt weer gelijk (14-11-2019, Algemeen)
Net als in de eerste ronde deelde het B-team de punten. Die werden tegen R.S.G. A behaald door César Becx (1) en Ron de Veen (2), terwijl Kienfong Lie Kwie (3) en Jan Otten (4) het loodje legden. De uitslagen en stand van zaken in 1A vind je hier.

De Stukkenjagers C verliest derby (14-11-2019, Algemeen)
Op papier had het C-team aan KiNG B een zware kluif, in de praktijk bleek die al helemaal niet te verteren. Bas Rosheuvel (2), Guus Vermeulen (3) en Henry Flikweert (4) bleven met lege handen achter. Dat gold dan weer niet voor Erik Dignum (1) die een remise uit het vuur sleepte: 0,5-3,5. De uitslagen en stand van zaken in 1B vind je hier.

De Stukkenjagers D slaat hard toe (14-11-2019, Algemeen)
Ook het D-team kreeg bezoek uit West-Brabant, zij mochten dan weer R.S.G. C bestrijden. Dat team was deze avond een stuk sterker dan hun B-team, maar dat mocht de Roosendalers niet baten. Geheel tegen de ratingverhouding in werd het 3,5-0,5 dankzij zeges van captain annex dame-offeraar Thomas Tepe (1), Thomas Kaufmann (2) en Elroy Kerstens (4), plus een remise van Carlo Butalid (3). De uitslagen en stand van zaken in 2A vind je hier.
Het geestige verslag van RSG'er Ben Cartens vind je hier.

De Stukkenjagers E redt het niet (14-11-2019, Algemeen)
Het E-team trad woensdag 13 november aan tegen R.S.G. B uit Roosendaal. Die bleken de onzen te slim af. Last-minute invaller Jan Bergsma (3) verloor snel, Nico Dignum (2) na flink wat verzet en Cees Zoontjens (1) na een zeeslang. Wil Wouts (4) redde de eer, al bewandelde hij een opmerkelijke omweg: 1-3. De uitslagen en stand van zaken in 2B vind je hier.

HSC Helmond 2 - De Stukkenjagers 5 (5-11-2019, Algemeen)
Het vijfde ging eervol met 5,5-2,5 ten onder tegen de ratingkoploper in 5F. Teamleider Jan Weijters blikt terug en zat zijn teamgenoten achter de vodden om hun partijen te bespiegelen.

Normaal gesproken moesten we op een nederlaag rekenen tegen een op papier veel sterker team. Niet dat we met bibberende knieën aantraden, want iedereen ging in opperste concentratie de strijd aan. De anders altijd taaie Ivar moest na stukverlies helaas snel capituleren. Geen schande, want zijn opponent had een rating van 1774. Vervolgens speelde zowel Elroy als Roger zeer verdienstelijk remise tegen spelers met een rating ruim boven de 1700.
Met een solide partij tegen een schaaktalent (Brabants jeugdkampioen, rating 1600) zette Raimon ons team op gelijke hoogte. Na zijn zege leken we op een verrassende uitslag af te koersen. Helaas verloor Leo in een ingewikkelde stelling met kansen over en weer. Toch knap gespeeld tegen iemand met 1955 ratingpunten!
Carlo hield knap stand tegen 1816 en voegde een halfje toe aan ons totaal. De resterende twee partijen waren niet meteen verloren. Thomas stond voor de moeilijke opgave om een speler met een rating van 2030 te verslaan. Hij wist zijn partij lang spannend te houden en moest pas laat buigen. Niet veel later kon teamleider Jan (tegenstander van 1740) de koning omleggen en was het pleit beslecht.
Als team konden wij vanuit Snookertown met opgeheven hoofd huiswaarts keren. We waren immers strijdbaar gebleken en hadden bordpunten verzameld tegen een gemiddelde rating van bijna 1800 en dat biedt hoop voor de toekomst!
Hieronder de indrukken van de spelers zelf:

1. Gerard van de Kerkhof - Thomas Tepe
Van tevoren wisten we allemaal dat het aan alle borden lastig zou gaan worden. Ik ben zelf erg tevreden dat ik mijn tegenstander goed bezig heb kunnen houden en er een scherpe partij van heb weten te maken. Aan het einde was 't het verschil in klasse dat de doorslag gaf. Een terechte overwinning voor mijn tegenstander!

2. Pascal Boudewijns - Leo van Gelder
Ik speelde met zwart een Scandinavische partij en kwam al vroeg onder druk te staan. Helaas kon ik mijn stukken niet goed ontwikkelen, maar gaandeweg kreeg ik steeds meer grip op de stelling. Kreeg schijnbaar enige tegenkansen. Uiteindelijk kreeg de stukkenovermacht van mijn opponent toch de overhand.

3. Gachatur Kazarjan - Raimon Bach
Uit een open Siciliaanse verdediging ontstond een inspiratieloos middenspel. De bewuste ruil van stukken leidde tot een eindspel met voor ieder twee torens en een loper, waarin mijn tegenstander meerdere keren remise aanbood. Ik was niet op de hoogte van zijn rating, en ik vond het moeilijk de positie te beoordelen. Met het advies van César om (toch écht!) geen remise aan te nemen in het achterhoofd speelde ik door om uiteindelijk met een matdreiging de loper te winnen. Winst volgde.

4. Roland Robinson - Carlo Butalid
Roland kwam met de Engelse opening op de proppen. Op de 24e zet werd ik gedwongen tot damsruil, en hij kwam met twee torens op de zevende rij. Een paar zetten verder ruilden we lopers, en wij hadden alleen maar onze torens en pionnen over; hij vijf en ik maar twéé. Het leek een verloren zaak, maar ik had twee voordelen: mijn koning kon schuilen achter mijn pionnen, en mijn torens werkten heel goed samen. Na zes zetten had ik de kans om een pion af te snoepen, maar ik had een toren moeten afruilen. Op een zeker moment waren alle pionnen op de koningsvleugel weg, en hoefde ik alleen nog de twee pionnen op de damevleugel te stoppen. Het lukte mij om een pion te pakken, en hij moest genoegen nemen met remise op de 59e zet.

5. John van Rooij - Ivar van der Heide
Ik mocht aantreden op bord 5, met wit. Mijn tegenstander had geen moeilijke middag. Al zeer snel kreeg ik het verlies van een loper te verduren. Dit verlies kwam ik nergens meer te boven. Zelfs een wanhoopspoging van mijn kant maakte geen enkele indruk op mijn tegenstander. Ik schudde hem dan ook maar de hand. Les voor de volgende keer: proberen om zoveel mogelijk stukken op het bord te houden en zeker niet zonder compensatie weg te geven.

6. Hans Nacinovic - Jan Weijters
In een Konings-Indische opening koos wit op de zevende zet voor paardenruil. Hij voerde de druk op de koningsvleugel op, maar ik wist alles te pareren en kon ook tegendreiging in de stelling brengen. Door een onnauwkeurigheid gaf ik een pion weg en daarmee kreeg de hoop op remise een knauw. Ik kon mijn tegenstander lange tijd dwingen om alert te blijven. Een remiseaanbod sloeg hij gezien de stand op dat moment af, maar als Helmond ruim voor had gestaan had hij het aangenomen, vertrouwde Hans mij toe: het was niet eenvoudig was om de winstvoering te vinden. Maar dat lukte hem wel.

7. Joep Peeters - Elroy Kerstens
Mijn tegenstander had zo'n 400 elopunten meer dan ik, dus ik moest aan de bak. Hij vroeg voor we begonnen of ik in vorm was, waarop ik blufte: "Ja. Ik speel de laatste tijd wel enkele honderden punten boven mijn rating." Het begon: e4 c5 Pc3, gesloten Siciliaans. Iets waarmee ik altijd hoop een goed voorbereide Siciliaans-speler te verrassen. Dat ging niet zo goed, want op zet 11 maakte ik een fout en kon zwart een stuk winnen met een twee zetten diepe dubbele aanval. Dat werd gelukkig over het hoofd gezien en hij nam alleen een pion. Kort daarna zag mijn tegenstander allemaal dreigingen die niet bestonden en bood remise aan, terwijl ik zo drie varianten zag met verdedigingen daartegen. Stockfish was het ook niet met hem eens; hij stond op +1.5. De psychologische oorlogvoering voorafgaand aan de wedstrijd heeft gewerkt. Mijn hand ging binnen enkele tienden van een seconde richting de zijne: 0,5 - 0,5.

8. Joost Rutten - Roger Bougie
Zelden tegen zo’n aardig persoon geschaakt. Ik speelde met zwart een soort Siciliaans. Mijn tegenstander had van meet af aan veel tijd nodig en bood na 19 zetten remise aan, omdat hij bang was in tijdnood te raken. Niet vaak zal een dergelijk aanbod sneller zijn geaccepteerd; mijn tegenstander had ongeveer 450 ratingpunten meer dan ik en ik dreigde te laat te komen op een feestje in Maastricht. De stand op het bord was complex maar ongeveer gelijkwaardig.

Zuid Limburg 1 - De Stukkenjagers 1 (5-11-2019, Algemeen)
Op schaaksite.nl is inmiddels een verslag verschenen van deze wedstrijd, die nipt verloren werd door het eerste.
Het verslag van de opgeluchte Zuid Limburgers is inmiddels hier verschenen.

Fianchetto - De Stukkenjagers 4 (3-11-2019, Algemeen)
Het vierde heeft deze ronde een invaller annex verslaggever weten te strikken. Cees Zoontjens bericht.

Uw nietsvermoedende verslaggever had een vriendelijke uitnodiging ontvangen om ook eens op te treden in De Stukkenjagers 4. "Je weet toch wel, Cees, dat je zo’n eervolle uitnodiging niet kunt laten passeren?" Dus mocht ik plaatsnemen in een van de vijf(!) auto’s (hoezo stikstofprobleem?), die op weg gingen naar het Schiedamse Fianchetto. En natuurlijk werden wij daar gastvrij ontvangen. ("Komen jullie helemaal uit Brabant?"). Toen pas liet onze teamleider los wat ons daar te wachten zou staan: minimaal 1700 op de laagste borden. Waarschijnlijk gaan we met 8-0 verliezen, was de overheersende stemming.
Juist dan komt de Stukkenjagers-mentaliteit (semper perfide) bovendrijven. Als we dan toch ten onder moeten gaan dan zal het strijdend zijn. Uw verslaggever wilde niet de eerste nul pakken: de door de tegenstander aangeboden remise kwam dus goed uit. Emil Voorhorst kreeg wel de gevreesde tegenstand en moest verbijsterd opgeven. Bas Rosheuvel zag de compensatie voor zijn twee geofferde pionnen niet terug en dus was het eindresultaat navenant. Paul Castermans speelde een gedegen partij, ik kon dat allemaal niet meer bijsloffen, maar hij haalde de remise. Goed hoor.
Helaas was Jan Otten ergens het goede pad kwijt geraakt, ook hij had ergens een pionnetje zien verdwijnen en dat was ook nu beslissend. Gelukkig let hij altijd beter op onze centen dan op zijn pionnen, dus dat zij hem vergeven. Andries, die ons veilig heen en weer terug thuis heeft gebracht, treurde enige tijd over een mindere zet. Maar uiteindelijk had zijn tegenstander toch de betere voortzetting. Guus Vermeulen had intussen keurig netjes gewonnen.
Waar we voor vreesden is niet gebeurd, we zijn niet weggespeeld, maar hebben wel verloren. Daar kon Marieke Sarton niks meer aan veranderen ondanks het feit dat zij een keurige en solide remise op het bord bracht.
Achteraf: dit team heeft meer power in zich dan ze zelf beseffen. En dat van zijn paard en zijn kont kennen we al. Blijft dus over dat een schaker het meeste lijdt van het lijden dat hij vreest. Kortom: een terechte, maar misschien onnodige 2,5-5,5. SJ, altijd lastig, soms voor zichzelf.

Ook de tegenstanders hebben het verslag al klaar, je vindt het hier.

De Stukkenjagers 1 laat tweede zege liggen (3-11-2019, Algemeen)
Dat gevoel overheerste bij het eerste na afloop van de wedstrijd tegen Zuid Limburg 1. Bij een 4-1 voorsprong zag het er veelbelovend uit, maar het mocht niet zo zijn: 4,5-5,5. Winst was er voor Jasper Beukema (5), Luuk Baselmans (7) en Sam Baselmans (8), terwijl Erwin Kalle (4), Erik Dignum (9) en César Becx (10) remiseerden. Mart Nabuurs (1), Herman Grooten (2), Sjoerd van Roon (3) en Nick Bijlsma (6) dolven het onderspit.
De uitslagen en de stand in 1B vind je hier.
Het verslag van de opgeluchte Zuid Limburgers is inmiddels hier verschenen.

De Stukkenjagers 2 terug op aarde (3-11-2019, Algemeen)
Na de startzege trad het tweede vol optimisme het treffen met Zuid Limburg 2 tegemoet. Het kon een oorwassing niet voorkomen: 2-6. Winst was er voor Peter Huibers (2), terwijl Ruud Feelders (1) en John Greunsven (8) remiseerden. Verlies was er voor Karel Storm (3), Martijn Blom (4), Reinier Jaquet (5), Rudolf Kat (6) en invaller Joppe Raats (7).
De uitslagen en de stand in 2D vind je hier. Het verslag vanuit Zuid-Limburgs perspectief is hier te lezen.

De Stukkenjagers 3 komt net te kort (3-11-2019, Algemeen)
Het derde reisde samen met SJ 1 en 2 naar Klimmen om het op te nemen tegen Zuid Limburg 4, dat op papier zo'n 80 punten sterker was. Het kwam dichtbij een of zelfs twee matchpunten, maar uiteindelijk kwam er toch de ratingconforme 3-5 op het scorebord. Winst was er voor Constantijn Beukema (7), terwijl Henk Jan Beukema (1), Ron de Veen (4), Joost Op 't Hoog (6) en Tommy Grooten (8) een halfje pakten. Dat lukte Lex Karstens (2), Christiaan Beukema (3) en Kienfong Lie Kwie (5) niet.
De uitslagen en de stand in 3F vind je hier.

De Stukkenjagers 4 kan niet verrassen (3-11-2019, Algemeen)
Ook het vierde kampt, in 4G, dit seizoen met een structureel ratingdeficit, al is dat een stuk kleiner dan bij SJ 5. In Schiedam kon SJ 4 niet voor een verrassing zorgen: tegen Fianchetto werd het 2,5-5,5. Teamleider Guus Vermeulen (2) boekte een knappe zege, Paul Castermans (1), Marieke Sarton (5) en Cees Zoontjens (8) boekten verdienstelijke puntendelingen. Verlies was er voor Bas Rosheuvel (3), Jan Otten (4), Emil Voorhorst (6) en Andries Deliën (7).
De uitslagen en de stand in 4G vind je hier.

De Stukkenjagers 5 scoort veel beter dan verwacht (3-11-2019, Algemeen)
Het vijfde staat in de vijfde klasse sowieso voor een loodzware opgave, en dan moesten ze in de eerste ronde ook nog meteen op bezoek bij de ratingfavoriet. HSC 2 had zo'n 340 puntjes per bord meer. Toch kwamen maar liefst vier SJ'ers tot scoren in Helmond. Raimon Bach hield aan bord 3 een jeugdtalent onder de duim, terwijl de remises van Carlo Butalid (4), Elroy Kerstens (7) en Roger Bougie (8) zo mogelijk nog knapper waren. Zulke surprises waren Thomas Tepe (1), Leo van Gelder (2), Ivar van der Heide (5), Jan Weijters (6) dan weer niet vergund. Neemt niet weg dat 2,5-5,5 een bemoedigende start van het seizoen is.
De uitslagen en de stand in 5G vind je hier.

Het regent ongeslagenen (1-11-2019, Algemeen)
Regen of niet: ook op vrijdagmiddag 1 november kwam de opkomst bij Cinecitta weer dik boven de twintig uit. Van de 27 inloopschakers bleven er negen zonder nederlaag: Bert Wels, Frans Pistorius, Bob Jansen (allen 2 uit 2), Thomas Kaufmann, Piet Kooijman, Frans Konings (allen 1,5 uit 2), Peter Uhrin, César Becx (beiden 1 uit 1) en Jim Stada (0,5 uit 1).
Op vrijdag 8 november zijn alle schakers weer van harte welkom om een of twee rapidpartijen te spelen tegen een ongeveer even sterke tegenstander. Wie zich voor 13.30 en/of 14.45 uur meldt in de Ristobar, kan meteen aan de slag.

Vijf zaterdagteams op pad (1-11-2019, Algemeen)
Zaterdag 1 november gaan vijf van de zes KNSB-teams van De Stukkenjagers buitenshuis op zoek naar matchpunten. Of bordpunten, want de concurrentie oogt sterker.

De Stukkenjagers 1 gaat op bezoek bij de gedoodverfde kampioen in de eerste klasse B: Zuid Limburg. Lekker vrij-uit spelen is het devies. Op de reis naar Klimmen wordt het vlaggenschip vergezeld door het tweede en het derde. De Stukkenjagers 2 is in 2D gestart met een verrassende zege en zal er tegen het sterke Zuid Limburg 2 op gespitst zijn weer een huzarenstukje uit te halen.
Ook De Stukkenjagers 3 begon, in 3F, met een knappe zege aan het seizoen. Tegen Zuid Limburg 4 heeft het derde wederom een flink ratingnadeel. Inspirerend!? De Stukkenjagers 4 had in 4G juist een valse start, en is in Schiedam tegen Fianchetto beslist geen favoriet. Dat geldt in nog sterkere mate voor De Stukkenjagers 5, dat in zijn eerste match in 5G meteen te maken krijgt met een van de ratingtoppers: in Helmond wacht HSC 2. Helaas heeft de beoogde tegenstander van De Stukkenjagers 6 in 7B zich teruggetrokken, zodat het zesde nog even - tot 23 november - geduld moet hebben voor zijn seizoensouverture.

De nieuwe KNSB- en FIDE-ratings! (31-10-2019, Algemeen)
Op 1 november hebben de KNSB-ratings hun driemaandelijkse update gehad. Bekijk de nieuwe getallen van alle SJ'ers hier. De in jouw rating verwerkte partijen vind je door hier je achternaam zonder voorvoegsels in te tikken.
De nieuwe FIDE-ratings van onze clubleden per 1 november vind je hier; voor de specificatie van de resultaten moet je zijn op de site van de FIDE.

Negen koplopers in Stukkenjagers Open (31-10-2019, Algemeen)
In de tweede ronde van ons open toernooi hadden de toppers het geen van allen echt gemakkelijk. Hoewel… Bob Jansen wist de onconventionele openingsopzet van Lex Karstens te ontzenuwen door met een klassieke pionnenstorm diens koningsvleugel lam te leggen. Daarna ging het vanzelf. Luuk Baselmans en Herman Grooten hadden aanzienlijk langer werk. Luuk moest tegen Rudolf Kat tot het D+T+L-eindspel wachten om het verschil te maken, terwijl Herman tegen Ron de Veen geduldig manoeuvrerend in een leeggelopen zaal zijn voordeel in een 2T+P-eindspel te gelde maakte.
Heel wat spectaculairder ging het er aan toe bij César Becx-Robin Verhoeven. De computer sloeg - na afloop dan - al snel uit naar +4 à 7 voor César, maar die verdwaalde weer eens in zijn eigen tactische mogelijkheden. In de incrementfase kwam de zege zelfs één moment in gevaar, maar dat ging ongemerkt voorbij.
Ook Sam Baselmans, Erik Dignum, Ruud Feelders en Henk Jan Beukema boekten hun tweede overwinning. Twee ratingtoppers konden hun status niet waarmaken. Thomas Kools kwam niet verder dan remise tegen collega-EGS’er Bart Plasmans, die in onze interne aan vastigheid heeft gewonnen. Neo-Stukkenjager Erwin Meeuwsen zorgde voor de grootste surprise in de partijen tussen de éénpunters; hij voegde zich bij de koplopers door Karel Storm te verslaan.
Maar de allergrootste ratingklapper van de avond maakte Frans Pistorius die - als we het uitslagenblaadje mochten geloven - Ton Renes onderuit haalde. Bij navraag bleek het te gaan om een keurig afgemaakte aanval. Hulde! Daarbij verbleken zelfs de verdienstelijke remises van Cees Zoontjens en Carlo Butalid tegen respectievelijk Jan Otten en Jasper Kools enigszins.
De uitslagen van ronde 2 vind je hier.

De Stukkenjagers D gaat onderuit (30-10-2019, Algemeen)
Ook ons D-team kwam afgelopen week in actie, zij traden in een geïmproviseerde opstelling aan in Etten-Leur. Daar bleek Staunton A te sterk. Carlo Butalid (2), Elroy Kerstens (2) en Ton Tepe (4) moesten een nederlaag slikken. Last-minute invaller Roger Bougie (3) smaakte het genoegen het eerreddend punt te scoren: 1-3.

Stukkenjagers Open, ronde 2 (29-10-2019, Algemeen)
Op woensdag 30 oktober staat de clubavond in het teken van ons open toernooi. Vanaf 19.45 uur gaan de klokken weer aan, de indeling voor ronde 2 vind je hier.

Elke vrijdagmiddag welkom in Cinecitta (29-10-2019, Algemeen)
Bij de inloopschaaksessie van vrijdag 25 oktober waren 22 schakers present. Ad Haans, Frans Pistorius, Frank Vennix en Jan Douwes wisten hun beide partijen te winnen. Ook Sebastiaan Dijksman (1,5 uit 2), Glenn Morren, Theo Mulder, Jim Stada (allen 1 uit 1), Mart Nabuurs en César Becx (beiden 0,5 uit 1) bleven ongeslagen.
Op vrijdag 1 november kan iedereen weer in de Ristiobar van Cinecitta terecht om geheel vrijblijvend één of twee rapidpartijen te spelen. Wie zich voor 13.30 en/of 14.45 uur in de Ristobar meldt, kan meteen aan de slag tegen een ongeveer gelijkwaardige tegenstander.

Stefan Beukema in EK Landenteams (28-10-2019, Algemeen)
Het toernooi wordt gehouden in Batumi (Georgië). De kopman van SJ 1 komt uiteraard voor België uit. Stefan heeft inmiddels in vier van de vijf matches van onze Zuiderburen zijn opwachting gemaakt: twee zeges en twee nederlagen. Je kunt het toernooi, inclusief dagelijks veel live-partijen, volgen via de toernooisite.


Pagina: [Eerste] [Nieuwer] [Ouder] | Aantal per pagina: [10] [25] [50]