Anne Haast rukt op

Toen zij in de Grootmeestergroep C van het Tata Steel Chess Tournament op 1 uit 6 stond, hoopten we dat Anne Haast zich met haar wedstrijdmentaliteit nog wel zou oprichten. En zie, drie ronden later is ze alweer twee punten rijker. Dinsdag moest de sterke Indiase IM Saraj Grover (2532) eraan geloven; hij werd in de snelle fase mat gezet. Dat belooft het nodige voor de resterende vier ronden.
Ook de tienkampers bouwen rustig hun posities uit. Robin Swinkels stond in vijf ronden twee halfjes af, en deelt de kop met zijn grootste concurrent, IM Bitensky. Een trede lager, in 2A, wist Stefan Beukema de koploper te vloeren, om daarna te remiseren. Ook hij staat gedeeld aan kop met 4 uit 5. Nog beter vergaat het Frans Konings in 2E; hij won twee keer achtereen en zag een van zijn twee afgegeven halfjes geschrapt na een terugtrekking. Hij gaat nu met 3,5 uit 4 aan kop. Lex Karstens ten slotte is in groep 4G zijn matige start te boven en staat op 50%.
De scores van de tienkampers zijn onder ‘Amateurs’ te vinden op de toernooisite, waar de partijen van Anne uiteraard steeds vanaf 13.30 uur live te volgen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anne Haast rukt op

Zeven ronden zitten er op in het Open NK in Dieren. In de hoofdgroep boekte Anne Haast in de ronden 6 en 7 twee klinkende overwinningen op een Indiase WGM en Babak Tondivar (ook 2300+). Zij staat nu op 4,5 punt en heeft een TPR van bijna 2400. In ronde 8, op woensdag, wacht haar IM Willy Hendriks. Robin Swinkels bewandelt helaas de omgekeerde weg. Na twee overwinningen volgden vier remises en een nederlaag tegen collega-GM Yge Visser. Remco Sprangers staat in deze sterke groep op 50%.
In de Reservegroep A heeft Pepijn Obels 2,5 uit 7. Bram van den Berg sloot zijn deelname aan het zesrondig toernooi af met 2,5 punt. Het toernooi is te volgen via de toernooisite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.