Avondcompetitie: punten stromen binnen

Deze week zwermen de zeven Stukkenjagers-viertallen weer uit over Brabant om puntjes te verzamelen in de NBSB-avondcompetitie. Stukkenjagers E beet maandag 4 januari het spits af door in Eindhoven een beroemde uitspraak van Orwell te parafraseren: ieder team speelt wel eens gelijk, maar sommige teams spelen vaker gelijk dan andere. Tegen Triple-pion B werd het vierde achtereenvolgende gelijkspel genoteerd. Leo van Gelder won aan bord 2, Theo Mulder (1) en Guus van Heck (4) remiseerden, terwijl teamleider Emil Voorhorst aan bord 3 ten onder ging. Diezelfde avond behield ook Stukkenjagers D zijn ongeslagen status; in dit geval door de vierde zége in successie te boeken. In Theseus werd De Drie Torens A met 3-1 verslagen. Sander Funk (bord 1) mocht in een partij met wisselende kansen Fred Klerks met een trucje verschalken. Vervolgens werd het gelijk toen Marco Kemmeren (3) het niet redde tegen Hans Thönissen. Aan bord 2 bracht Stefan Hess vanuit een mindere opening tegen Maarten Werkhoven alsnog de 2-1 op het bord. De koningsaanval die Arend-Jan Meerwijk vervolgens aan bord 4 ontwikkelde tegen Paul van Duijnhoven bracht het tweede (en achtste!) matchpunt binnen.
Dinsdag 5 januari gingen er weer drie viertallen op pad. Reeds om iets voor elven kwam het bericht uit Waspik, dat Stukkenjagers F zijn derde zege op rij heeft geboekt. Wasbord werd met 3-1 verslagen dankzij zeges van Joost Op ’t Hoog (bord 2) en Bas Rosheuvel (bord 3), terwijl Bastiaan van de Rijt (bord 1) en Jeroen van de Rijt (bord 4) tot een puntendeling kwamen. Wat later op de avond volgde de eerste tegenslag. Het nog puntloze Stukkenjagers C hield die status intact door met 3,5-0,5 ten onder te gaan bij Mierlo-Geldrop A. Kienfong Lie Kwie zorgde aan bord 3 voor een halfje, maar dat was Ron de Veen (1), Lex Karstens (2) en Jan Otten (4) niet vergund. Beter nieuws kwam er uit Goirle waar Stukkenjagers A naaste rivaal EGS ondubbelzinnig terugwees: 4-0 dankzij zeges van Mark Haast (bord 4), Bram van den Berg (2), Frans Konings (1) en Mart Nabuurs (2). Meer details vind je in het Gastenboek.
Woensdag beleefde Stukkenjagers B een heet avondje in Oosterhout. Ondanks een eclatant ratingoverwicht leek D4 A lange tijd een te hoge horde. Guus Vermeulen hield het aan bord 4 op remise in een genivelleerd eindspel, maar Pepijn Obels werd aan bord 2 vakkundig positioneel uitgeteld. De zege van Anne Haast aan bord 1 was geen moment in gevaar, maar geheel anders ontwikkelde de strijd aan bord 3 zich. César Becx had zijn tegenstander zowaar op de damevleugel in een wurggreep, maar reageerde totaal verkeerd op een counter. Mat kon slechts ten koste van een kwaliteit worden voorkomen. Gelukkig bracht de tijdnood van de zwartspeler uitkomst, dankzij een aardige schwindle werd het alsnog 2,5-1,5 voor SJ B. Stukkenjagers G ten slotte leed vrijdag in Dongen zijn eerste nederlaag, 1-3 tegen DSC A. Bart Landolt en Angelo Franken bereikten remise, maar Dennis Jaheruddin en Tim Veenstra konden het niet bolwerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *