Een swingende Groepenavond…

De clubavond van woensdag 14 december werd opgeluisterd met een feest van de ROC op de benedenverdieping, waarbij de DJ zich lekker uitleefde en de bezoekers regelmatig losbarstten in het soort community singing, dat doorgaans aan lynchpartijen voorafgaat. Boven probeerden zo’n 36 schakers onverstoorbaar een goed begin te maken met de tweede Groepencyclus, of een punt te draaien aan de eerste cyclus. Van die laatsten leek César Becx hard op weg naar de winst in de A-groep; met creatieve manoeuvres werd de koning van Tijmen Kampman vlot uitgerookt. Maar, met een fraai mat in vier op de slof, kreeg César de boel niet rond. Wel wist hij zwart de dame afhandig te maken tegen gunstige voorwaarden. Maar toen deed hij een ‘geniale’ zet te veel, en kon Tijmen opeens terugvechten en uiteindelijk zelfs winnen. Na de spannende remise tussen Martijn Blom en Erik Dignum zal de strijd om de cycluswinst nu tussen Tijmen en Mart Nabuurs gaan. In de B2-groep maakte Paul Hanique zijn promotie naar de A definitief door Jeroen van de Rijt terug te wijzen.
Dan de tweede cyclus. In de D-groep speelde debutant Bart Aarts, die enkel als kind even bij een club speelde, meteen een lange en stevige partij tegen Wil Wouts, die hij zelfs wist te winnen. Al even verrassend was de start van Bjoern Hofmans, die de fouten van Paul Vermee koelbloedig afstrafte. Ook Jan van den Dries begon, tegen Ari van Valen, met een vol punt. Ook op B-niveau een debutant, al kennen we Alex van Lanen natuurlijk al van het SJ Open. De EGS-er bleef na zijn partij tegen Arend-Jan Meerwijk wel met lege handen achter. Eerder op de avond had Joost Op ’t Hoog gewonnen van Kees Gelens. De partijen Jan Otten-Emil Voorhorst en Bas Rosheuvel-Willem Mullender kregen geen winnaar.
Omdat de meeste A-spelers nog druk waren met de eerste cyclus was er in de nieuwe topgroep maar één partij. Mark Clijsen concludeerde al vroeg in zijn partij tegen Lex Karstens dat de muziek niet uit de stelling, maar uit de speakers kwam: remise. Op C-niveau waren er vier winnaars: Kienfong Lie Kwie, Guus Vermeulen, Maarten Heller en Angelo Franken wonnen van respectievelijk Harry Buyvoets, Peter Ansems, Cees Zoontjens en Theo Mulder.
Wat dit allemaal betekent voor de Stukkenjagers-ratinglijst kun je hier zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.